Študenti / Novice / 13 Jun 2024

Priložnosti za začetek in razvoj raziskovalne kariere

Včeraj, 12. 6. 2024, je na Univerzi v Mariboru potekala hibridna delavnica, namenjena doktorskim študentom, da se seznanijo z možnostmi za nadaljnji razvoj kariere. Na njej smo priložnosti za nadaljnji razvoj predstavili tudi mi.

Delavnica je bila izpeljana v okviru pobude EU Evropska noč raziskovalcev in Raziskovalci v šolah 2024-2025 (MSCA & Citizens, Obzorje Evropa) projekta Lažne novice in teorije zarote? Opolnomočimo (se za) znanost! in akronimom oooZnanost! (oooScience!), ki jo v omenjenih letih izvaja konzorcij Univerze v Mariboru.

Sodelavki sklada Nataša Drummond in Katja Lampe sta predstavili možnosti za pridobitev štipendije za študijski oziroma znanstveni obisk študentov v tujini in predstavili sta tudi programe Ad futura s poudarkom na štipendijah Fulbright (raziskovanje v ZDA za doktorske študente).

V sredo, 19. 6. 2024, ob 9. uri bo izvedena še ena hibridna delavnica, ki bo namenjena podoktorskim raziskovalcem glede možnosti kariernega razvoja po doktoratu. Na dogodku bo sodeloval tudi sklad. Predstavnici sklada Katja Lampe in Anamarija Rigler bosta predstavili štipendije, ki so na voljo za podoktorske študente. Program dogodka. Delavnica bo potekala v dvorani Borisa Podrecce na Univerzi v Mariboru ter preko MS Teams-ov.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani