Zaposleni / Delodajalci / Novice / 05 Jul 2022

Primer dobre prakse programa SPIN

Na majski konferenci o razvoju kadrov smo predstavili med drugimi tudi odličen primer dobre prakse programa Vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela (SPIN). Svojo osebno zgodbo je predstavila Sonja Galot, nekdanja zaposlena v Adrii Airways, danes pa je kot svetovalka zaposlena v Competu, ki je tudi partner v programu SPIN.

Program SPIN se osredotoča na motivacijo in pripravo ter izvedbo usposabljanj, ki so zaposlenim pred izgubo zaposlitve pomagala pri uspešnem vključevanju v programe in projekte aktivne politike zaposlovanja ter jim tako olajšala prehod v novo zaposlitev. Sklad je na javnem razpisu izbral dve projektni partnerstvi: za Vzhodno in za Zahodno kohezijsko regijo, ki izvajata aktivnosti razvoja kariere in razvoja kompetenc za vključene osebe. Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne.

Le kdo se ne spomni žalostnega konca Adrie Airways, ki je pred dobrima dvema letoma pristala v stečaju? Takrat je bila v Adrii zaposlena tudi Sonja Galjot. Ko je bilo jasno, da bodo zaposleni ostali brez službe, so se vključili v program SPIN. V Adrii Airways so zaposleni delovali kot družina, zato so zaposleni po stečaju Adrie Airways preživljali težke čase. Ker so delovali v specifični branži, so imeli ogromno izkušenj, ampak so bile le-te zelo specifične. Z vključitvijo v program SPIN so pridobili tako nova znanja in kompetence, kot tudi psihično podporo takrat, ko so jo najbolj potrebovali. Danes ima večina bivših »Adrijcev« službo in so v službi zelo uspešni.

"Projekt SPIN ti da možnost, da se razvijaš in delaš na sebi ter postaneš najboljša verzija samega sebe" je za zaključek dejala ga. Galjot.


Program SPIN sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani