Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 17 Dec 2020

Priznanje projektu PKP za oblikovanje kuhinj za starejše

Skupina študentov in mentorjev Fakultete za dizajn je v okviru programa Po kreativni poti do znanja izvedla projekt, kjer so oblikovali kuhinje za starejše in za svoje delo prejeli tudi priznanje za projekt Horus 2020.

Večina izdelkov, med katere sodi tudi notranja oprema, je projektirana za zdrave in mlade ljudi. Starejši in hendikepirani teh predmetov ne morejo uporabljati v popolnosti, kar povzroča stres, slabo počutje in nenazadnje tudi izgubo neodvisnosti. Zaradi teh razlogov se je Fakulteta za dizajn, pod vodstvom prof. dr. Jasne Hrovatin, lotila projektirati kuhinje za starejše. Izvedli so projekt Kuhinja prilagojena potrebam starejših, in sicer v sodelovanju s podjetjem Pohištvo Erjavec d.o.o. in Studio Podjetništva, Jordan Berginc s.p. ter študenti smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije in Dizajn management.

Študenti so s sodelovanjem pri projektu pridobili pomembne praktične izkušnje iz različnih področij tehnologije, materialov, interdisciplinarnega razvojnega dela in ustvarjalnosti. Pridobljene kompetence jim bodo v pomoč na njihovi poklicni poti in jim bodo izboljšale njihove zaposlitvene možnosti.

Za projekt so prejeli Priznanje za projekt Horus 2020 v sklopu Slovenskih nagrad za družbeno odgovornost HORUS 2020.

Vsem vključenim čestitamo.

V sklopu projekta je nastal tudi video - vabljeni k ogledu!

Program Po kreativni poti do znanja omogoča študentom vključitev v projekte, kjer se že med izobraževanjem srečajo z delovnim okoljem ter navežejo stik s slovenskimi podjetji in skupaj ustvarjajo dobre zgodbe. Na drugi strani podjetja dobijo vpogled v kompetence in znanja študentov ter tako pridobijo odlično priložnost za zaposlitev ustreznega kadra.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih projektov.

Program PKP sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani