Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 10 Dec 2020

Projekt - Reagiraj! Nisi sama – nisi sam

Reagiraj! Nisi sama, nisi sam je projekt študentk in študentov Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki je nastal v okviru programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist, s katerim želijo vzpostaviti prostor, v katerem lahko z ničelno toleranco do nasilja gradimo proti-nasilno platformo.

Projekt Reagiraj! Nisi sama – nisi sam je namenjen informiranju in ozaveščanju bodočih pedagoških delavk in delavcev in ostale širše javnosti o različnih pojavnih oblikah nasilja, preprečevalnih praksah, postopkih ukrepanja in sodelovanja z zunanjimi institucijami, organizacijami, društvi itd.

Glavni problem oz. potreba izhaja iz nezadostne informiranosti in opremljenosti s celovitimi informacijami in znanjem zgoraj omenjenih deležnikov, kljub temu, da v Sloveniji obstaja mreža najrazličnejših organizacij, društev in institucij, ki s svojimi aktivnostmi pokrivajo to področje.

V sklopu projekta je nastala tako spletna stran, kakor tudi vsebine, ki so na njej objavljene in so lahko v pomoč drugim študentom in pedagoškim delavcem: https://www.reagiraj.com/reagiraj.html

Nastal je tudi spodnji video, s katerim informirajo o mednarodnem znaku, s katerim lahko nakažete, da doživljate nasilje v družini. Z videom pozivajo vse pedagoške delavce, da učijo svoje učence, dijake in študente o pojavnosti in oblikah nasilja ter jih obvestijo o tej možnosti klica na pomoč.

Projekti, ki nastajajo na programu ŠIPK, mladim ne omogočajo le pridobivanje kompetenc in znanj mladim, vendar tudi konkretne družbene prispevke, ki so vidni tudi širše.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih projektov.

Program ŠIPK sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani