Dijaki / Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 22 Nov 2019

Promocija štipendij na različnih kariernih sejmih

V jesenskem času se odvija marsikateri karierni sejem ali dogodek za mlade, kjer lahko pridobijo informacije o poklicih, štipendijah, da se lažje odločijo za nadaljevanje izobraževalne poti. V tem tednu se je sklad predstavil na sejmu v Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani, kjer je mladim ponujal informacij o možnosti pridobitve štipendij in mobilnosti v tujini.

15. novembra 2019 je v Mariboru potekal Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce. Na njem se je s stojnico predstavil tudi sklad, kjer so bile mladim na voljo celovite informacije v zvezi s štipendijami, ki jih sklad podeljuje. Na sejmu se je odvila tudi okrogla miza »Ženske v znanosti, tehničnih in naravoslovnih poklicih«, kjer je sodelovala tudi direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar. Mladim je predstavila možnosti, ki jih sklad izvaja zanje, s poudarkom na štipendijah za študij v tujini.

Sodelovali smo tudi na dogodku »Izzivi v tujini«, ki je 20. in 21. novembra potekal na Fakulteti za družbene vede. Predstavnica sklada je na dogodku predstavila finančne spodbude za mobilnost v tujini. Na stojnici pa so mladi lahko pridobili tudi druge informacije o štipendijah in pogojih za pridobitev le-teh.

V četrtek, 21. 11. 209, pa smo se pridružili informativnemu dnevu za dijake »Izberi si svoj študij« v Novi Gorici, kjer smo mladim najprej predstavili možnosti študija v tujini, druge informacije o štipendijah in priložnostih za mlade pa so lahko kasneje dobili na stojnici.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani