Dijaki / Študenti / Novice / 11 Oct 2022

Prvi korak do prijave na ameriške univerze

Včeraj, 10. 10. 2022, nas je v Ljubljani obiskal Loutfi Jirari, predstavnik iz DePauw University (ZDA), ki je mladim, ki jih zanima študij v ZDA, iz prve roke predstavil, kako poteka postopek prijave na ameriške univerze ter možnosti štipendiranja.

Včerajšnji dogodek smo izpeljali v sklopu EducationUSA centra, ki deluje znotraj sklada. Loutfi Jirari iz DePauw University je mladim odgovoril na številna vprašanja, kako naj najdejo pravo šole zase, kateri kriterij so pri tem pomembni, katera dokazila potrebujejo za prijavo ipd.

Predstavljena je bila tudi možnost štipendij Vera Scholarship, ki izjemnim študentom iz Slovenije, Hrvaške in drugih držav iz Balkana nudi možnost kritja vseh stroškov študija in življenja tekom študija na DePauw University.

Dogodek je bil odlično obiskan, saj se nam je pridružilo okrog 50 mladih, ki razmišljajo o nadaljnjem izobraževanju v tujini.

V kolikor tudi vi razmišljate o študiju v ZDA, na skladu deluje EducationUSA center, kjer lahko dobite informacije o izobraževanju v ZDA.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani