Dijaki / Študenti / Novice / 29 Sep 2022

Regionalni EducationUSA forum v Beogradu

Na skladu deluje tudi EducationUSA center, ki nudi informacije o študijskih priložnostih v ZDA. Prejšnji teden je v Beogradu potekal regionalni EducationUSA forum, ki poteka vsaka tri leta in združuje svetovalce EducationUSA centrov v tej regiji, predstavnike ameriških šol in partnerskih organizacij.

V okviru dela akreditiranega svetovalnega centra EducationUSA se je foruma udeležila svetovalka slovenskega EducationUSA centra Katja Cankar. Med 35 državami, ki so bile zastopane na forumu, je bila Slovenija za predstavnike ameriških šol še posebej zanimiva zaradi odličnih možnosti, ki jih nudi študentom pri sofinanciranju izobraževanja v tujini. V okviru foruma so potekala številna izobraževanja, ki svetovalcem omogočajo izvedbo kvalitetnejših svetovanj dijakom in študentom pri izbiri nadaljnjega izobraževanja. Organiziran pa je bil tudi sejem ameriških šol, kjer so srbski dijaki in študenti lahko spoznali predstavnike ameriških šol in dobili informacije o možnostih, ki jih te nudijo.

Slovenski EducationUSA center poleg tega, da informira o priložnostih študija v ZDA, študentom tudi pomaga pri izbiri šol in postopku prijave na izbrane izobraževalne ustanove. V okviru centra se izvajajo tudi predstavitve, povezane s študijem v ZDA.

Utrinke si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani