Zaposleni / Delodajalci / Novice / 12 Nov 2021

S komunikacijo do dobrega počutja na delovnem mestu

Komunikacija je nekaj, kar smo se naučili kot otroci, pa vendar imamo kot odrasli največ težav ravno s komunikacijo. Zakaj je temu tako, smo govorili na preteklih dveh delavnicah Kompetentne Slovenije.

Beseda komunicirati izhaja iz latinske besede communicare, ki pomeni razpravljati, vprašati za nasvet, posvetovati se. Vsa živa bitja na nek svoj način komunicirajo. Ali veste, da ni mogoče ne komunicirati?

Komunikacija je nekaj, kar smo se naučili kot otroci, pa vendar imamo kot odrasli največ težav ravno s komunikacijo. Zakaj je temu tako, smo govorili na dvodnevni delavnici »Krizne situacije in kako ravnati, komunicirati in jih reševati?«. Predavatelj Gaber Marolt je udeležence vodil skozi proces lastnega zaznavanja kriznih situacij, kako se nanje vsak posameznik odziva in kako k situaciji pristopi. Udeleženci so spoznali svoj način komunikacije in se preizkusili v vajah, s katerimi bodo v praksi lažje ohranjali mirno kri. Predvsem je za podjetja to pomembno v času covid-19 krize, ko je veliko neznank in hitrih sprememb. Z ustrezno komunikacijo bodo udeleženci lahko podali navodila na učinkovit način, da bodo zaposleni kos težavnim razmeram. Predavatelj je udeležencem predstavil tudi NLP tehniko zaznavni položaji, ki so jo preizkusili tudi v praksi. Na takšen način smo stopili v čevlje drugega, s čimer smo se sogovorniku bolj približali in smo pripravljeni na konstruktivno reševanje izzivov. Kot je v zaključku delavnice povzel Gaber Marolt, naj bo z uporabo spoznanih tehnik vaše delovno okolje oaza ravnovesja, pozitivnih odnosov in večje produktivnosti.

Na drugi dvodnevni delavnici »Prebujanje pozitivne energije v posamezniku za večjo produktivnost«, ki je potekala 9. in 10. novembra 2021, je Gaber Marolt udeležencem prikazal kako s pomočjo vaj lahko dvignejo lastno samopodobo, motivacijo in produktivnost. Udeleženci so debatirali o tem, kdaj se odlično počutijo in kdaj so srečni. Delavnica je bila zelo samoreflektivna, udeleženci so razmišljali o lastnih primerih, situacijah v katerih so bili bodisi pozitivni, bodisi negativni. Na delavnici je bil na praktičnih primerih predstavljen koncept FLOW. Udeležence pa so se seznanili tudi s pastmi negativne samopodobe in posledicami, ki ima le-ta na delovni proces in produktivnost podjetja.

Predavatelj je zaključil obe delavnici na temo komunikacije z mislijo in željo, naj bo naše delovno okolje prostor sodelovanja, vzpodbujanja in doseganja vrhunskih rezultatov.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnice sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani