Posamezniki / Novice / 20 May 2022

Sklad na zaposlitvenem sejmu predstavil štipendije in vzpodbude za zaposlovanje invalidov

Sklad je 12. maja 2022 sodeloval na zaposlitvenem sejmu »Priložnosti zaposlovanja v poklicih z največjim povpraševanjem« Zavoda RS za zaposlovanje, Območne službe Ljubljana.

V sklopu predavanj za delodajalce sta vodja Oddelka za štipendije in programe Ad futura Maja Gašparovič in vodja Oddelka za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov Aleksandra Kuhar blizu 50 delodajalcem predstavili programe sklada - štipendije za deficitarne poklice, kadrovske štipendije in vzpodbude za zaposlovanje invalidov in odgovorili na njihova vprašanja.

Sklad razpisuje različne štipendije za izobraževanje dijakov in študentov, pa tudi strokovnjakov, kot so Zoisova štipendija za spodbujanje doseganja izjemnih dosežkov, štipendije za mednarodno mobilnost v okviru programov Ad futura, štipendije za deficitarne poklice in druge. Zbira in objavlja tudi druge štipendije, kot so ponudba kadrovskih štipendij delodajalcev in štipendije drugih ustanov.

Področje zaposlovanja invalidov v Sloveniji med drugim ureja Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov, in sicer ureja pravice in obveznosti glede kvotnega sistema in vzpodbud za zaposlovanje invalidov. Zakon določa zavezance za zaposlovanje invalidov, kvoto (obvezen delež zaposlenih invalidov glede na glavno dejavnost delodajalca), načine izpolnitve kvote, posledice neizpolnitve ter pravice do finančnih vzpodbud iz naslova zaposlovanja invalidov. Sklad odloča o teh pravicah in obveznostih.

Več od dogodku lahko preberete tukaj: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/vec-kot-300-zaposlitvenih-razgovorov-na-zaposlitvenem-sejmu

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani