Delodajalci / Novice / 27 Oct 2022

Sklad z rehabilitacijskimi svetovalci o stanju na področju zaposlovanja invalidov

Predstavnice Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, Oddelka za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov, so se v četrtek, 27. 10. 2022, udeležile sestanka rehabilitacijskih svetovalcev, ki ga je organiziral Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje.

Udeleženci so pregledali stanje na področju zaposlovanja invalidov in vloge posameznih deležnikov. To je bila tudi priložnost pobliže spoznati delo rehabilitacijskih svetovalcev, njihove izkušnje iz prakse. Hkrati pa je bila, upoštevaje tudi izkušnje sklada, to priložnost za skupno razmišljanje o možnih spremembah. Sestanka so se namreč udeležili tudi predstavniki resornega ministrstva, ki ima glavno vlogo pri pripravi zakonodaje in morebitnih sprememb.

Sklad spodbuja zaposlovanje invalidov in ohranjanje delovnih mest zanje, nadzira izpolnjevanje kvote zaposlenih invalidov, hkrati pa odloča o pravicah in obveznostih invalidov in delodajalcev glede vzpodbud zaradi zaposlovanja invalidov ali neizpolnitve kvotne obveznosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani