Zaposleni / Delodajalci / Novice / 22 Nov 2019

Skupaj z nami pišite zgodbe zaposlenih, ki so z leti še vedno zavzeti

Projekt ASI so uspešno izvedli operativni delavnici za prejemnike sredstev na javnem povabilu in podjetja povabili k sodelovanju na natečaju SPP-Z leti še vedno zavzeti.

V četrtek, 14. 11. 2019, in v torek, 19. 11. 2019, sta bili v Ljubljani in Celju izvedeni operativni delavnici za končne prejemnike sredstev na Javnem povabilu za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitev njihovih kompetenc 2019 (JP ASI 2019) v okviru programa Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile. Tokratno število prejetih ponudb je močno preseglo sredstva na voljo v povabilu, kar kaže na vedno večje zavedanje podjetij o pomenu vlaganja v znanje, večanje kompetenc, razvoj veščin in posodabljanje znanja svojih zaposlenih, predvsem starejših zaposlenih.

Na delavnicah so se prejemniki sredstev seznanili podrobneje seznanili z Navodili za poročanje, z delovanjem portala ISS, ki ga bodo uporabljali pri napovedi usposabljanj in poročanju, posebno pozornost pa je bila namenjena predstavitvi postopka priprave in oddaje Zahtevkov za sofinanciranje (ZzS) ter dokazil za uveljavljanje stroškov. Sredstva v okviru povabila bo prejelo 390 podjetij. Udeleženci delavnice so bili tudi povabljeni k sodelovanju na natečaju SPP– Z leti še vedno zavzeti, ki poteka v okviru vseslovenskega izbora najboljšega delodajalca Zlata nit. Saj so sredstva v okviru povabila namenjena predvsem izvedbi usposabljanj ter izobraževanj, ki bodo krepila kompetence starejših od 45 let, zlasti starejših od 50 let, in pripomogla k nadaljnjemu razvoju njihove kariere ter večji zaposljivosti.

Predstavitev navodil za poročanje in predstavitev ISS portala lahko najdete na podstrani JP ASI 2019.

Projekt ASI sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani