Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 07 Dec 2022

Skupaj za večjo konkurenčnost – novi zbornik programa KOC 3.0

Ponosno predstavljamo novi zbornik programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov, kjer so predstavljeni rezultati programa KOC 3.0, ki smo ga izvajali med leti 2019–2022. Izbranih je bilo 10 partnerstev, v katerih je sodelovalo 326 podjetij in so skupaj uresničili več kot 29.000 vključitev zaposlenih v različna usposabljanja.

Program KOC na skladu uspešno izvajamo že 12 let, o čemer pričajo številni odzivi delodajalcev in odlični rezultati programa.

Direktorica sklada mag. Barbara Leder je ob izidu zbornika dejala: »Po 12 letih izvajanja programa smo presegli vsa prvotna pričakovanja in cilje, saj se je program med deležniki odlično izkazal. V vsem tem času smo podprli 46 kompetenčnih centrov, v katere je bilo skupaj vključenih skoraj tisoč slovenskih podjetij, v različne programe usposabljanj je bilo do zdaj doseženih več kot 100.000 vključitev«.

Skrivnost uspeha je v partnerstvu in povezovanju podjetij iz sorodnih panog, ki vodijo tudi v izvajanje skupnih usposabljanj, ter v izobraževanjih, ki so prilagojena njihovim potrebam in omogočajo krepitev specifičnih kompetenc. Poleg tega so izvedli še vrsto drugih aktivnosti, od promocije vseživljenjskega učenja, promocije programa KOC, sodelovanja z zunanjimi deležniki pri promociji podjetij in panog mladim do organizacije raznolikih usposabljanj.

V programu KOC 3.0 je sodelovalo 10 izbranih partnerstev:

  • KOC Krožno gospodarstvo (Mreže za prehod v krožno gospodarstvo)
  • KOC Hrana 2 (Trajnostna pridelava hrane)
  • KOC IKT
  • KOC Trajnostni turizem II
  • KOC INOVATIS (Pametne zgradbe in dom z lesno verigo)
  • KOC AS (Zdravje-medicina)
  • KOC MAT 2.0 (Razvoj materialov kot končnih produktov)
  • KOC LOGINS (Mobilnost)
  • KOC ENERGIJA (Pametna mesta in skupnosti)
  • KOC TOP (Tovarne prihodnosti)

V zborniku so predstavljeni rezultati vseh 10 podprtih kompetenčnih centrov ter ostale aktivnosti na programu. Zbornik je izdan tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Do njega lahko dostopate preko spodnje povezave.

Prelistajte zbornik

Če želite tiskano verzijo, se lahko oglasite pri nas na Dunajski 20 v Ljubljani ali pa nam pošljite e-pošto na naslov soj@sklad-kadri.si in vam bomo poslali brezplačen izvod.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste z nami soustvarili še eno uspešno zgodbo Kompetenčnih centrov za razvoj kadrov.

Vabljeni k branju!

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani