Zaposleni / Delodajalci / Novice / 04 Oct 2022

Sodelovanje na konferenci Varno in zdravju prijazno staranje na delovnem mestu

3. oktobra 2022 je na Brdu pri Kranju potekala konferenca Varno in zdravju prijazno staranje na delovnem mestu. Projekt ASI, ki ga izvajamo na skladu, je svoje rezultate in aktivnosti predstavil na stojnici.

Več kot 500 udeležencev celodnevne konference je prisluhnilo razpravam o pomenu zadovoljstva na delovnem mestu in s tem povezanim duševnim zdravjem starejših zaposlenih ter pomembnosti kakovostnih ter trajnostnih delovnih mest. Konferenco je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V sklopu konference se je predstavil tudi projekt ASI - Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile.

Med drugim smo udeležencem predstavili tudi Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih. Ta je nastal z namenom, da omogočimo organizacijam kar najbolj praktičen vpogled v ukrepe in dobre prakse mednarodnih ter domačih podjetij in strateškega upravljanja starejših zaposlenih. Vsaka organizacija ali podjetje lahko v njem najde primeren ukrep in ga uvede. Najdete ga tukaj.

Projekt ASI je tudi tokrat aktivni in prepoznani partner pri celostni skrbi za starejše zaposlene in njihovi pomembnosti za podjetja in organizacije.

Projekt ASI sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani