Delodajalci / Posamezniki / Novice / 29 Sep 2021

Sodelovanje sklada na dogodkih, namenjenih spodbujanju zaposlovanja invalidov

Sklad je v tem tednu sodeloval na dveh dogodkih, kjer je predstavil spodbude, ki so na voljo za zaposlovanje invalidov.

V torek, 28. 9. 2021, je sodeloval na spletnem seminarju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije - Kako do najboljše zaposlitve. Na seminarju so udeleženci dobili odgovore na vprašanje, s kakšno podporo lahko ljudje z izgubo sluha vstopijo na trg dela, kakšne storitve so jim pri tem lahko v pomoč in kakšne spodbude so na voljo podjetjem, ki invalide zaposlujejo.

Sodelavke Oddelka za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov so podrobno predstavile način izpolnitve kvote in nadomestno izpolnitev, namen porabe sredstev, zbranih iz prispevka zaradi neizpolnitve kvote, vrste spodbud, prilagoditve delovnega mesta za osebe, s težavami sluha. Udeleženci so zagotovo prejeli koristne informacije, da bodo lahko izkoristili svoje potenciale in opravljali službo, ki jih ne samo veseli, ampak bodo tudi osebnostno napredovali.

V sredo, 29. 9. 2021, pa je sklad sodeloval na REHA dnevih 2021- Poklicna in zaposlitvena rehabilitacija, včeraj, danes, jutri. Dogodka so se udeležili izvajalci zaposlitvene rehabilitacije, invalidska podjetja in zaposlitveni centri kot tudi inštitucije, ki se s problematiko invalidov in njihovega zaposlovanja ukvarjajo. Sklad je s predstavitvijo povzel temeljne informacije in veljavne določbe kvotnega sistema, načina izpolnitve kvote, predvsem pa vzpodbud za zaposlovanje invalidov, področja, ki so udeležencem sicer znana, ponudi pa vsaka ponovna debata na to temo marsikatero koristno informacijo, odgovor na vprašanja in izhodišče razmišljanja za prihodnost.

Več informacij o spodbudah za zaposlovanje invalidov najdete tudi v spodnji zloženki ali na spletni strani.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani