Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 24 Dec 2019

Spoznajte 117 uspešno zaključenih zgodb študentskih projektov z nevladnimi in neprofitnimi organizacijami

Študenti so v okviru programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK) reševali konkretne družbene izzive, s katerimi se srečujejo nevladne in neprofitne organizacije v svojem lokalnem okolju. V študijskem letu 2018/2019 je v projektih sodelovalo kar 1032 študentov, 179 pedagoških mentorjev in 136 strokovnih sodelavcev.

Ukvarjali so se z glasbenim izobraževanjem otrok z motnjo avtističnega spektra, z ureditvijo vrta dnevnega centra, z akcijskim načrtom za pregled in odpravo mobilnostnih ovir za slepe in slabovidne v Mestni občini Celje, z recikliranjem plastike na učinkovit in kreativen način, z dvigom kakovostne integrirane oskrbe na domu, z aktivacijo milenijcev k vpisu v register Slovenija Donor, s socialno integracijo tujih študentov v lokalno okolje, pripravili so tudi interaktivno e-knjigo Kriptografija in še mnogo več. Vseh 117 projektov je objavljenih na spletni strani sklada.

Pridobivanje novih kompetenc in praktičnih znanj v sodobnem času postaja vse bolj pomembno, poudarek je na timskem delu, razvoju in inovativnih rešitvah. Vse to lahko mladi pridobijo s sodelovanjem na programu ŠIPK. V študijskem letu 2018/2019 je v projektih sodelovalo kar 1032 študentov, 179 pedagoških mentorjev in 136 strokovnih sodelavcev.

Rezultati vseh 117 uspešno zaključenih zgodb izvedenih v študijskem letu 2018/2019 najdete na naši spletni strani. Projekti so nastali na:

Projekti nastajajo tako na področju družboslovja, humanistike, umetnosti kot tudi na področju naravoslovja, kmetijstva, turizma, prometa in tehnike. Vabljeni k prebiranju raznolikih in zanimivih projektov!

Program ŠIPK se izvaja tako, da samostojni visokošolski zavodi ali univerze v Sloveniji na razpis prijavijo projekte, ki so jih oblikovali skupaj z nevladnimi in neprofitnimi organizacijami. Študenti se vključijo v projektno skupino (od 6 do 10 študentov), kjer pod mentorstvom visokošolskih učiteljev in strokovnjakov iz raznovrstnih organizacij, odkrivajo nove načine za reševanje izzivov sodobnega časa. Tako tkejo nova poznanstva, pridobivajo praktična znanja, razvijajo svoje kompetence in si s tem povečujejo možnost zaposlitve.

Program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani