Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 09 Sep 2020

Stari, imava problem! ASI za rešitev?

Želite, da bi bili tudi vaši starejši zaposleni bolj zavzeti in produktivni? Na projektu ASI lahko pridobite evropska sredstva za usposabljanja, za razvoj inovativnih rešitev za večjo zavzetost starejših zaposlenih, udeležite se lahko brezplačnih delavnic, dogodkov in še več.


Demografske spremembe so dejstvo, pred katerim si ne smemo več zatiskati oči. Skrajni čas je za ukrepe, ki bodo opolnomočili, spodbudili in dali veljavo tudi starejšim zaposlenim. Tudi na njih namreč sloni naša prihodnost. Pri tem je lahko v podporo podjetjem projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Podjetja lahko za upravljanje starejših zaposlenih pridobijo finančne spodbude. Trenutno je odprt razpis – pilotni projekti, kjer je na voljo 480.000 evrov za razvoj in uvedbo inovativnih rešitev za zavzetost, produktivnost in učinkovitost starejših zaposlenih. Do konca leta bo sklad objavil tudi razpis, kjer bodo podjetja lahko pridobila sredstva za izobraževanje in usposabljanje starejših zaposlenih.

Prav tako, lahko si lahko podjetja na spletni strani brezplačno prenesejo priročnik – Katalog ukrepov, kjer lahko najdejo številne ukrepe s petih različnih področij. Te lahko začnejo kadarkoli in praktično brez stroškov uvajati v vsakodnevno prakso. Predstavljeni so tudi primeri dobrih praks.

Želite v podjetju uvesti spremembe in vzpostaviti pozitivno starostno in v prihodnost usmerjeno kadrovsko politiko? Za vas dvakrat letno organiziramo cikel delavnic Zavzeti ASI s tujimi in domačimi strokovnjaki, kjer lahko pridobite nova znanja in postanete glasnik razvoja starejših zaposlenih.

Podjetjem, ki cenijo izkušnje in znanje starejših zaposlenih ter skrbijo za njihovo motiviranost in zadovoljstvo, vsako leto podelimo priznanja Starejšim prijazno podjetje - Z leti še vedno zavzeti. Prijava je brezplačna, prijave so odprte do konca decembra 2020. Postanite zgled drugim.

S kampanjo »Stari, imava problem« želimo pokazati na rešitev, ki se skriva v opolnomočenju starejših zaposlenih in drugačnemu pogledu nanje. Skozi zgodbi dveh protagonistov, ki v svojih poklicih vešče rešujeta izzive in nas skozi čustven, pomensko močan nagovor opozarjata na neutemeljenost predsodkov o starejših zaposlenih, saj dejstva govorijo v prid njihovi vključenosti in nepogrešljivosti na delovnih mestih.


O starejših zaposlenih imamo kar nekaj predsodkov in napačnih prepričanj. Čas je, da spremenimo svoja stališča in prepričanja o starejših zaposlenih, odpravimo negativne stereotipe ter prepoznamo prednosti, ki jih imajo.

Vključen sem ključen! ASI za rešitev.


Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enakem možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani