Zaposleni / Delodajalci / Novice / 07 Feb 2022

Stopili smo v zadnji del zimskega cikla e-delavnic ZAVZETI ASI

Za nami so že štiri uspešno izpeljane spletne delavnice cikla ZAVZETI ASI. 24 bodočih glasnikov starejših zaposlenih je do sedaj pridobilo znanje o strokovnem in osebnem razvoju starejših zaposlenih, seznanili so se s fizičnimi spremembami pri staranju ter spoznavali zakonodajno-pravne okvirje ukrepov, ki se nanašajo na starejše zaposlene. Kmalu bomo odprli prijave na zadnji, spomladanski cikel delavnic.

Pretekli teden smo izvedli že četrto delavnico od šestih iz cikla e-delavnic ZAVZETI ASI. Na delavnici z naslovom Strokovni in osebni razvoj starejših zaposlenih je dr. Vlado Dimovski predstavil "age management" na individualni, organizacijski in družbeni ravni, izpostavil je problematiko in pomen poznavanja starostnega profila populacije ter obravnaval dimenzije in metode age managementa. Udeleženci pa so se v skupini lotili izdelave individualnega načrta strokovnega in osebnega razvoja za izbranega posameznika pred upokojitvijo.

Na predhodni delavnici so se udeleženci, ki prihajajo iz slovenskih malih, srednjih in velikih podjetij ter drugih organizacij, lahko seznanili s fizičnimi spremembami pri staranju, pobližje so pogledali koncept aktivnega staranja, spoznali različne športne dejavnosti, ki omogočajo zdravo staranje, in pomembnost skrbi za duševno zdravje ter obvladovanje stresa. Skupaj s predavateljema dr. Simonom Brezovarjem in Bojanom Kristanom pa so se udeleženci dotaknili tudi področja ergonomije in varnosti pri delu.

Prvi dve delavnici v začetku januarja sta bili namenjeni spoznavanju zakonodajno-pravnih okvirjev ukrepov, ki se nanašajo na starejše zaposlene in proučevanju razvojno-psiholoških zakonitosti staranja.

V začetku aprila 2022 nas čaka še zadnji cikel delavnic ZAVZETI ASI, ki bo po šestih letih in na desetine izvedenih delavnic z več sto udeleženci, zaokrožil zaključek projekta Celovita podpore podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) v trenutni finančni perspektivi 2014-2020.

Več projektu ASI si lahko preberete tukaj.

Projekt ASI in vse njegove aktivnosti sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani