Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 30 Dec 2020

Študenti pripravili virtualno šolo v naravi

Študenti so v sklopu programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist pripravili projekt virtualna šola v naravi in v okviru tega izdelali obsežno spletno stran z naravoslovnimi vsebinami.

Študenti Pedagoške fakultete in Fakultete za management Univerze na Primorskem so v sodelovanju z Mladinskim letoviščem in zdraviliščem RKS Debeli Rtič izdelali obsežno spletno stran kot odziv na pandemijo, saj dejavnosti v tem času ni možno izvajati v živo. Spletno stran, bogato z naravoslovnimi vsebinami, si lahko ogledate tukaj.

Na njej so predstavljena zanimiva in poučna dejstva o živem svetu okoli nas. Predvsem o vrstah, ki se pojavljajo v Sloveniji in Istri, tako o kopenskih kot morskih organizmih. Svoje znanje lahko na spletni strani preverjamo tudi z različnimi igrami, kvizom o zavarovanih vrstah v Sloveniji in križankami različnih stopenj težavnosti. Te so namenjene različnim starostnim skupinam otrok, mladostnikov in kot tudi drugim uporabnikom.

Spletna stran, obogatena z različnimi aktivnostmi, v teh malo drugačnih časih omogoča stik z naravoslovnimi vsebinami v virtualnem okolju in mladim, pa tudi širše, približa problematike, s katerimi se sooča narava.


Primer iz spletne strani projekta - video posnetek Rešimo katastrofo.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih projektov.

Program ŠIPK sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani