Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 27 Nov 2020

Študenti razvili aplikacijo za učenje slovenščine s področja turizma

V okviru programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist so na Univerzi v Mariboru študenti izdelali spletno aplikacijo - Hotel Slovenščina, s katero želijo pomagati neslovensko govorečim zaposlenim na področju hotelirstva in turizma pri učenju slovenščine.

Projekt je potekal med marcem in junijem 2020 na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Aplikacija - Hotel Slovenščina, ki je nastal na projektu, je namenjena neslovensko govorečim zaposlenim na področju hotelirstva in turizma v Sloveniji za učenje slovenščine kot drugega in tujega jezika na ravni A2/B1.

Aplikacijo so oblikovale študentke in študenti slovenskega jezika in književnosti, matematike, medijskih komunikacij, poslovne ekonomije in prehranskega svetovanja – dietetike pod vodstvom pedagoških mentorjev s področja slovenskega jezika, matematike in turizma ter v sodelovanju s strokovnima sodelavkama za slovenski jezik in prevajanje in tolmačenje.

Aplikacija Hotel Slovenščina je dostopna na povezavi: http://hotel-slo.ff.um.si

Program ŠIPK (Študentski inovativni projekti za družbeno korist) študentom omogoča, da pridobijo praktične izkušnje že v času študija. Pod vodstvom mentorjev iščejo inovativne rešitve za izzive negospodarskega sektorja v lokalnem in regionalnem okolju.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih zanimivih 112 projektov, ki so nastali v šolskem letu 2019/2020, na vseh univerzah po Sloveniji in samostojnih visokošolskih zavodih.

Program ŠIPK sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani