Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 10 Dec 2020

Študentke Pedagoške fakultete izdelale matematični slikanici

Skupina pedagoških študentk in mentorji Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani so v interdisciplinarni skupini, ki je bila sestavljena iz študentk smeri razrednega pouka, predšolske vzgoje in dveh študentk likovne pedagogike, v okviru projekta Po kreativni poti do znanja, izvedle projekt v sodelovanju z podjetjem Mladinska knjiga založba, z naslovom Medpredmetno povezovanje matematike in likovne umetnosti.

Projektna skupina se je ukvarjala s problemom medpredmetnega povezovanja matematike in likovne umetnosti tako v predšolskem kot zgodnje šolskem obdobju. Rezultat uspešnega sodelovanja sta dva prototipa matematične slikanice in spletnega listalnika. Glavna tema prve slikanice so liki, ki je namenjena predšolskim otrokom, ki like že poznajo, hkrati pa so lahko izvor različnih napačnih predstav. Nastala je slikanica z naslovom Spotaknjena slikanica, ki otrokom na zanimiv način poskuša približati like. Za otroke v zgodnem šolskem obdobju pa je nastala slikanica, ki na privlačen in nevsiljiv način pomaga razumeti različen vidike števila nič. Naslov slikanice je 70 češenj.

Program Po kreativni poti do znanja omogoča študentom vključitev v projekte, kjer se že med izobraževanjem srečajo z delovnim okoljem ter navežejo stik s slovenskimi podjetji in skupaj ustvarjajo dobre zgodbe. Na drugi strani podjetja dobijo vpogled v kompetence in znanja študentov ter tako pridobijo odlično priložnost za zaposlitev ustreznega kadra.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih projektov.

Program PKP sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani