Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 21 Dec 2020

Študentke razvile aplikacijo za turistične sprehode po mestnem centru Ljubljane

V okviru programa Po kreativni poti do znanja so študentke Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani reševale problem pomanjkanja ponudbe kakovostne internetne aplikacije v obliki turističnega sprehoda po Ljubljani s posebej obeleženimi točkami, ki so povezane z določeno tematiko - s češko kulturo, zgodovino, osebnostmi.

Mentorice in lektorica za češki jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani so skupaj s študentkami slovenistike, češkega jezika, managementa in prava opisale 15 postankov v centru Ljubljane z opisom kulturnih, zgodovinskih in drugih podatkov o turistično ali izobraževalno zanimivih točkah povezanih s češko kulturo, zgodovino in osebnostmi na območju mesta Ljubljane. Zapisano besedilo je obogateno z zvokovnimi zapisi, slikami in kratkimi posnetki, zato je privlačno za uporabnika. Pod okriljem delovne mentorice je bil izdelan osnutek interaktivnega zemljevida s pomočjo posebnega orodja »google maps«. Aplikacija je dostopna in si jo lahko ogledate na povezavi https://www.study-online-language.com/turizem-ljubljana/. Besedilo so prevedle tudi v češki in angleški jezik.

Turizem se je znašel v težkih časih, zato bodo novi pristopi, nove ponudbe še toliko bolj dobrodošle, da bo turizem lahko zopet zaživel in bodo tako tuji kot tudi domači turisti uživali v lepotah naših krajev.

Program Po kreativni poti do znanja omogoča študentom vključitev v projekte, kjer se že med izobraževanjem srečajo z delovnim okoljem ter navežejo stik s slovenskimi podjetji in skupaj ustvarjajo dobre zgodbe. Na drugi strani podjetja dobijo vpogled v kompetence in znanja študentov ter tako pridobijo odlično priložnost za zaposlitev ustreznega kadra.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih projektov.

Program PKP sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani