Dijaki / Študenti / Posamezniki / Novice / 17 Jun 2022

Tradicionalni sejem ameriških šol tudi letos požel veliko zanimanja

Letošnji sejem, največji sejem ameriških šol v regiji, je v sredo, 15. junija 2022, potekal prek spleta, udeležilo pa se ga je več kot 500 dijakov in študentov, ki jih zanima izobraževanje v ZDA. Predstavilo se je več kot 30 ameriških izobraževalnih institucij. Za vprašanja udeležencev so bili na voljo tudi EducationUSA svetovalci.

Pred sejmom so potekale spletne delavnice na različne teme, kot so postopek prijave na ameriško univerzo, kako izbrati »major«, kako izbrati šole, kakšna moraj biti priporočilna pisma, kako napisati esej, ki bo na predstavnike šol naredil vtis, in kakšne so možnosti štipendij in financiranja študija v tujini. Na samem sejmu pa so udeleženci iz prve roke dobili odgovore na vprašanja o ameriškem izobraževalnem sistemu, programih, možnostih štipendiranja, življenju v kampusu in drugo.

Center EducationUSA Slovenija deluje v okviru Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, ki med drugim razpisuje tudi štipendije za študij v tujini.

Utrinek z delavnice o pisanju eseja za prijavo na študij v ZDA.

Kontakt EducationUSA:

+386 1 434 10 81
EducationUSA@sklad-kadri.si


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani