Delodajalci / Novice / 23 Apr 2024

Uspešno smo izvedli spletno delavnico o portalu SVZI.net in poročanju o državnih pomočeh

23. 4. 2024 smo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izvedli spletno delavnico o portalu SVZI.net in poročanju o državnih pomočeh. Delavnice, ki je bila zelo praktično naravnana, se je udeležilo več kot 70 udeležencev, ki so dobili tudi zelo izčrpne praktične odgovore na številna vprašanja.

Sodelavke iz oddelka za spodbujanje zaposlovanja invalidov so podrobno predstavile delovanje portala SVZI.net in sproti kazale dejansko uporabo s klikanjem po spletni strani portala. Predstavile so, kako poteka prijava v portal, kako se postavi pooblaščenec, katere so temeljne težave pri delovanju in razlogi za le-te. Pojasnile so tudi, kakšni so roki za pošiljanje obrazcev, v kakšnem času se vnesejo, v katerih okoljih deluje portal ipd. Beseda je tekla tudi o tem zakaj je sploh potreben dostop do SVZI.net, katere vzpodbude v delu vlog ali zahtevkov se preko tega portala uveljavlja, pregleduje in kako, kako se portal uporablja za uveljavljanje nadomestne izpolnitve kvote ter kako brati podatke iz portala. Predstavljen pa je bil tudi pregled kontne kartice.

Zavezanci so bili še posebej opogumljeni, naj se uporabe SVZI.net-a lotijo sami in naj ne plačujejo za to dragih zunanjih pooblaščencev.

Predstavnica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa je predstavila državne pomoči, kdo kako in kdaj mora poročati, kako poteka poročanje. Še posebej je poudarila za katere namene in v katerem roku se tako pridobljena sredstva lahko uporabijo.

Spletna delavnica Nagrade za preseganje kvote in oprostitev plačila prispevka

Vljudno vabljeni tudi na našo naslednjo brezplačno spletno delavnico Nagrade za preseganje kvote in oprostitev plačila prispevka, ki bo potekala 14. 5. 2024, ob 9. uri preko spletne platforme Teams.

Obvezne prijave že zbiramo na spletni povezavi: https://www.1ka.si/a/1ac37a7f.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani