Zaposleni / Delodajalci / Novice / 11 Jun 2021

Zakaj je koristno vzpostaviti mrežo internega coachinga?

Na petem srečanju KompetentKAFE smo govorili o vzpostaviti sistema mreže internih coachev. Spletno srečanje je moderirala dr. Sabina Đuvelek, v goste je povabila Tilna Abrahama, ki je predstavil, kako proces internega coachinga poteka v družbi Petrol. Vabljeni tudi na zadnje srečanje KompetentKAFE, ki bo 16. junija, na temo psihološkega vidika vodenja hibridnih timov z Janom Kovačičem.

Uvodoma je dr. Sabina Đuvelek predstavila 7 ključnih točk ali koristi za podjetja in organizacije, da se odločajo za vzpostavitev mreže internega coachinga:

  • Interni cocahi podjetju pripomorejo k večji stroškovni učinkovitosti.
  • Interni coachi najboljše delujejo v skladu s strategijo podjetja. Coaching mora biti umeščen med strateške projekte.
  • Nekdo, ki je bil šolan za internega coachinga, postane tudi odličen vodja.
  • S pomočjo coachinga imamo bolj učinkovit sistem razvoja zaposlenih.
  • Višja odzivnost na potrebe organizacij s stalno prisotnostjo internih coachev na delovnem mestu.
  • Interni coachi pomagajo utrjevati notranje mreže in premagati interne »silose« oz. vrtičke.
  • S stalno prisotnostjo interni coach pripomore tudi k temu, da podjetje takoj dobi povratno informacijo in tako hitreje oblikuje akcijski načrt.

V nadaljevanju je Tilen Abraham, vodja interne mreže coachev, predstavil primer podjetja Petrol. V času epidemije se proces usposabljanja v Petrolu ni ustavil, ampak se je nadaljeval, pri čemer so bili interni coachi podpora prodajnim ekipam. Kar nekaj je razlogov, zakaj se je Petrol odločil za vzpostavitev mreže internih coachev. Eden od razlogov je boljša podpora strateškim in poslovnim ciljem ter sledenju cilja učeče se organizacije. Pri vzpostavitvi mreže internih coachev so se na Petrolu najprej usmerili v razvoj prodajnih veščin. Redno spremljajo izvajanje postavljenega prodajnega protokola, t. j. standarda, ki so ga postavili za vse prodajne ekipe, ne glede na lokacijo. Poudarek so dali tudi na podajanje povratnih informacij ter treniranju morebitnih odstopanj z 1 na 1 z internim coachem. Tako so usposobili vse poslovodje na prodajnih mestih, da so coachi za svoje zaposlene. Imajo 60 certificiranih internih coachev s preko 2000 vključenimi in z opravljenimi preko 5000 coachingi. Živeti coaching kulturo, pa je tudi njihova vizija.

16. junija 2021 vas vabimo še na zadnje srečanje KompetentKAFE pred poletnim predahom. Z nami bosta Jan Kovačič z gostjo Manico Šegš, govorili pa bomo o psihološkem vidiku vodenja hibridnih timov. Prijava in več informacij.

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani