Dijaki / Študenti / Novice / 18 Nov 2022

Tudi sklad mednarodni teden izobraževanja obeležil z dogodki za mlade

Za mlade smo okviru mednarodnega tedna izobraževanja in ob mednarodnem dnevu študentov, ki je potekal 17. novembra, pripravili dva spletna dogodka na temo študija v ZDA, predstavili pa smo se tudi na dvodnevnem Kariernem sejmu v Mariboru.

Spletna dogodka o študiji v ZDA

V ponedeljek, 14. 11., in sredo, 16. 11., je sklad v sklopu EducationUSA center Slovenija gostil dva odlična spletna dogodka, katerih se je skupno udeležilo blizu 90 dijakov in študentov.

Na prvem smo z Luko Vončino odkrivali svet športnih štipendij. Pojasnili smo osnove ameriških športnih štipendij in celotnega sistema igranja športa na ameriških univerzah, govorili smo o usklajevanju športa in študija, o priložnostih, ki jih s tem pridobijo študenti športniki iz prve roke slišali, kakšne so izkušnje študenta športnika ter odgovorili na številna vprašanja v zvezi s študijem v ZDA in financiranjem takega študija.

V sredo pa smo se z Emily Dorsa, pomočnico direktorja za sprejem mednarodnih študentov na kolidžu Saint Francis v mestu New York pogovarjali o tem, kako izgledata življenje in študij v tem ameriškem velemestu in kaj je nujno vedeti, preden se odločiš za svojo destinacijo študija v ZDA. Predstavila nam je tudi svojo šolo, možnosti štipendij, ki jih nudijo, govorili pa smo tudi o možnosti štipendiranja iz Slovenije.

Karierni sejem v Mariboru

V tem tednu je tudi potekal že 7. Karierni sejem poklicev in izobraževanja, pod sloganom Vesolje priložnosti. V torek, 15. 11., so na prizorišče bili vabljeni osnovnošolci, četrtek, 17. 11., pa je bil namenjen srednješolcem. Predstavnice sklada so obiskovalcem predstavile vse štipendije, ki jih podeljujemo na skladu: štipendije za deficitarne poklice, Zoisove štipendije, štipendije za študij v tujini. Mladi pa so lahko pridobili tudi informacije o študiju v ZDA.

Mednarodni dan študentov

V četrtek, 17. 11., smo obeležili mednarodni dan študentov. V ta namen smo izdelali video posnetek, kjer so na kratko predstavljene priložnosti, ki jih sklad nudi študentom.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani