Študenti / Novice / 10 May 2024

Zaključni dogodek ekipe DBF Edvard Rusjan Team

V četrtek, 9. 5. 2024, je na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, potekal zaključni dogodek ekipe DBF Edvard Rusjan Team, ki se je pred kratkim vrnila iz ZDA iz tekmovanja Design/Build/Fly 2024.

Naš sklad je ekipi preko štipendije Ad Futura za sodelovanje dijakov in študentov na tekmovanjih v tujini pomagal ekipi odpotovati na tekmovanje v ZDA.

Ekipa je predstavila potek letošnjega projekta in dela na razvoju po posameznih področjih, obiskovalci pa so si lahko pobližje ogledali tudi letalo Adria, ki je ekipi prineslo visoko 2. mesto na štartni listi. Ekipa je bila med glavnimi favoriti za zmago.

Skupinska slika ekipe

Tudi med ostalimi ekipami je letalo Adria poželo veliko pohval in zanimanja, kar ekipa pripisuje izjemnemu napredku na področju kompozitne gradnje v letošnji sezoni.

Letalo Adria

Z veliko zapleti se tekmovanje za ekipo ni zaključilo z najboljšim izidom. Letalo je zaradi tehnične napake dvakrat strmoglavilo in ekipa je morala tekmovanje DBF predčasno zaključiti.

Kot pravijo člani ekipe so se iz letošnje izkušnje veliko naučili. Ne glede na končno uvrstitev ostaja njihova volja neomajna in motivacija za prihodnjo sezono DBF tekmovanja na najvišjem nivoju.

Več o štipendijah Ad Futura za sodelovanje dijakov in študentov na tekmovanjih v tujini si lahko ogledate tukaj.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani