Zaposleni / Delodajalci / Novice / 17 Jan 2020

Zmagovalni začetek leta 2020 na Kompetentni Sloveniji

Kompetentna Slovenija je v leto 2020 štartala s ponovitvijo uspešne delavnice za voditelje, nadaljevala z delavnico kreiranje video vsebin ter teden zaključila z delavnico zmagovalni začetek leta 2020.

Po uspešnem letu 2019 smo v leto 2020 zakorakali s ponovitveno delavnico treninga za vodje po metodi Hansen Beck. Skupina voditeljev se skozi pet modulov usposablja na temo vodenja in samorefleksije. Skupina bo usposabljanje zaključila 18. marca 2020. V nadaljevanju je svoje izkušnje s pet dnevnega treninga za vodje Hansen Beck strnil udeleženec, ki je v letu 2019 preko Kompetentne Slovenije zaključil z usposabljanjem.

»Od treninga imaš toliko, kolikor si sam pripravljen vložiti vanj, ponuja pa ogromno. Izjemnega trenerja z dolgoletnimi izkušnjami, ki te na premišljen način popelje iz cone udobja. Za vsak trening se moraš pripraviti, veliko nastopaš, poročaš o napredku in preko igre vlog predeluješ različne vsakodnevne situacije. Si v stalnem pogonu, veliko je interakcije, brez trenerjevega monologa ali prosojnic, njegova prijatelja sta flomaster in stojalo za papir. Udeleženci imajo na voljo materiale, ki omogočajo poglobitev v posamezne tematike. Po obravnavi posameznih tem so na voljo kartice, s katerimi polniš usnjen etui, ki so vsakodnevna praktična spodbuda k implementaciji. Kdor izpusti dan treninga zaradi neke nujne zadeve, utegne zamuditi lekcijo, kako načrtovati pomembno, da ne postane nujno. Kadar nekdo izostane zato, ker zna pomembno zadevo rešiti samo on, morda zamudi temo delegiranje in kako z njim poskrbeti za pozitiven razvoj sodelavcev. Kadar si kot vodja prezaposlen, da bi se izboljšal, se oddaljuješ od priložnosti, da najdeš način, kako uživati v tem, kar počneš. Tekom treninga se krepi zaupanje in vez med udeleženci, ki se medsebojno spodbujajo, izmenjujejo izkušnje in ostanejo v stiku še dolgo po tem. Na koncu šteje prenos naučenega v prakso in ustvarjanje vsakodnevnih navad, ki pripomorejo k temu, da se skupaj s sodelavci v podjetju razvijamo v najboljšo verzijo samih sebe. In pri tem uživamoTine Verbole, UniCredit Banka Slovenija d.d.

Glede na trende na področju digitalnega marketinga smo na Kompetentni Sloveniji k sodelovanju v začetku januarja 2020 povabili tudi Nejca Slovnika, ki je vodil delavnico Vsebina je kraljica, video vsebina pa kralj!. Nejc meni, da bodo spletne video vsebine na dolgi rok izpodrinile televizijo. To je le še vprašanje časa. Na delavnici je predstavil tudi nekatere izsledke raziskave The State of Video Marketing narejene na vzorcu 656 respondentov, ki kažejo naslednje zanimive rezultate:

  • »85 % poslovne uporabe videa je uporaba videa kot marketinško orodje,
  • Vsako leto za 100 % zraste gledanje videoev na mobilnih napravah,
  • 75 % vseh videoev je predvajanih na mobilnih napravah,
  • 72 % potrošnikov bi se raje seznanili s produktom ali storitvijo s pomočjo videa)« – Nejc Slovnik, predstavitev Vsebina je kraljica, video vsebina pa kralj!

Kot poudarja Nejc Slovnik, se moramo pri kreiranju vsebina za video vprašati ali smo posredovali dovolj atraktivne informacije, da si bo kupec naše znamke začel želeti in jih tudi kupiti. Ali pri kreiranju vsebine razmišljate tudi o strukturi zgodbe, uporabljate dramski trikotnik? še dodaja Nejc Slovnik. Ena bolj pogostih napak, ki jih počnemo pri kreiranju videa je, da želimo v enem videu povedati vse. Držimo se torej načela - en video, eno ključno sporočilo ali zgodba.

Prvi delovni teden v letu 2020 pa smo zaključili z delavnico Zmagovalni začetek leta 2020, ki sta jo izvedli Tadeja Krajnc in Vesna Rizman. Udeleženci so razmišljali o vplivu pozitivne naravnanosti, ki pomembno vpliva na uspeh ali poraz pri vsem, od odnosov, šole, dela in financ do sreče v vsakdanjem življenju. Rdeča nit je refleksija uspeha in vizualizacija ciljev, kot jo prakticirajo vrhunski športniki. Delavnica je bila odlična popotnica za trening vizualizacije ciljev, ki smo jih načrtovali za leto 2020.

Napovednik prihajajočih delavnic najdete tukaj.

Projekt Kompetenčni centri za razvoj kadrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani