Novice ASI / 29 Jul 2021

Odprli smo prijave na cikel delavnic ZAVZETI ASI. Izkoristite priložnost in postanite Glasniki razvoja starejših zaposlenih!

Tudi to jesen ne zamudite priložnosti za pridobivanje novih in aktualnih znanj v okviru delavnic projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI). Tokratni cikel brezplačnih delavnic ZAVZETI ASI bomo izvedli v sodelovanju s priznanimi domačimi strokovnjaki v začetku septembra do konca oktobra 2021 na vzhodu Slovenije v Murski Soboti. Delavnice so zasnovane tako, da povzemajo ključne vsebine s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih in so odlična priložnost za vse, ki želijo spoznati primere dobrih praks, delati na konkretnih primerih in postati tudi Glasnik razvoja starejših zaposlenih.

Upravljanje starejših zaposlenih postaja ena izmed kompetenc prihodnosti, kar potrjujejo tudi demografski trendi, zato je priporočljivo, da se nanje pripravimo in primerno usposobimo.

Cikel delavnic ZAVZETI ASI je priložnost za vse, ki se ukvarjajo z razvojem kadrov, da brezplačno pridobijo relevantna znanja o upravljanju starejših zaposlenih, ki so vse bolj pomembna glede na populacijske kazalnike, ki predvidevajo še nadaljnje staranje prebivalstva ter nižanje rodnosti. Na trgu dela se to kaže v obliki pomankanja primernega kadra v nekaterih gospodarskih sektorjih in vse višji povprečni starosti zaposlenih. Starejših zaposlenih ne smemo podcenjevati, saj so del rešitve teh težav. Ti imajo izkušnje in znanja, ki se jih ne da naučiti ali nadomestiti, so usposobljeni in imajo široko mrežo poznanstev. Njihova upokojitev bi za mnoga podjetja predstavljala izgubo ali celo škodo. S tega vidika so starejši zaposleni ključen kader, zato je smiselno nuditi pogoje in uvajati ukrepe z namenom podaljšanja njihove delovne aktivnosti.

Delavnice so praktično zastavljene, namenjene so vsem, ki želijo uvesti ali nadgraditi strategijo upravljanja starejših zaposlenih v svoji organizaciji ter tistim, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z razvojem zaposlenih (direktorji, vodje kadrovskih služb in HR managerji, kadrovniki in kadrovski specialisti …). Ob koncu cikla delavnic bodo udeleženci prejeli tudi potrdilo o udeležbi in postali Glasniki razvoja starejših zaposlenih.

Cikel bo potekal v dvorcu Rakičan pri Murski Soboti in bo izveden ob upoštevanju varnostnih in preventivnih ukrepov, ki jih priporoča in nalaga NIJZ v želji po preprečevanju oziroma zmanjšanju možnosti okužbe z virusom Covid-19. V kolikor se bo epidemiološka slika poslabšala in se bodo ukrepi zaostrili, bodo delavnice izvedene preko spleta.

Vsebina delavnic:

Termini delavnic
Vsebina delavnic
Izvajalci

sreda, 15. september 2021

(9.00–14.30)


Zakonodaja – pravni in sistemski vidik ter starejši zaposleni
Damjan Mašera, dr. Andraž Rangus

sreda, 22. september 2021

(9.00–14.30)


Dan navdihujočih dobrih praks
mag. Edita Krajnović, mag. Vesna Sodnik

torek, 28. september 2021

(9.00–14.30)


Promocija, odnos, zaznave in starejši zaposleni
dr. Željko Ćurić

sreda, 06. oktober 2021

(9.00–14.30)


Strokovni in osebni razvoj starejših zaposlenih
Janez Hudovernik

sreda, 13. oktober 2021

(9.00–14.30)


Zdravje, delovno okolje in starejši zaposleni
dr. Dani Mirnik

četrtek, 21. oktober 2021

(9.00–14.30)


Spremembe in prenos naučenega v prakso ter starejši zaposleni
Karin Elena Sánchez


PRIJAVA:

Za udeležbo na delavnicah je obvezna prijava (TUKAJ*), v okviru katere je treba odgovoriti na nekaj vprašanj.

*Ker smo zaznali posamezne primere težav pri odpiranju prijavnice, vas v primeru kakršnih koli težav naprošamo, da nam pišite na asi@sklad-kadri.si in poslali vam bomo prijavnico.

Prijave sprejemamo do vključno 5. 9. 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest. Jesenski cikel je prvenstveno namenjen udeležencem iz vzhodne regije (KRVS), vendar so dobrodošli vsi. Udeleženci iz vzhodne regije (KRVS) bodo v primeru prevelikega števila prijav imeli prednost.

Za več informacij o aktivnostih projekta ASI se na nas lahko obrnete prek e-pošte asi@sklad-kadri.si ali po telefonu 01 43 45 878 ali obiščete spletno stran www.zavzeti.si.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani