Novice ASI / 08 Nov 2021

Dobili smo novo generacijo glasnikov razvoja starejših zaposlenih

V Rakičanu pri Murski Soboti je septembra in oktobra 2021 potekal jesenski cikel delavnic Zavzeti ASI. Udeleženci, ki so na koncu prejeli potrdilo glasnik razvoja starejših zaposlenih, so pridobili novo znanje o vsebinah s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih. Prepričani smo, da ga bodo koristno uporabili v svojem podjetju ali organizaciji in da bodo njihovi starejši zaposleni z leti še vedno zavzeti!

Cikel delavnic Zavzeti ASI je predvsem namenjen kadrovnikom, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z zaposlenimi, da pridobijo ključna znanja tudi o upravljanju starejših zaposlenih. Jesenski cikel je bil sestavljen iz 6 interaktivnih delavnic, predavatelji so pri delu uporabili različne didaktične pristope, metode in učne pripomočke.

Na prvi delavnici sta dr. Andraž Rangus in Damjan Mašera udeležence seznanila z zakonodajnopravnim okvirjem, ki se nanašajo na starejše delavce ter govorila o uvedbi ukrepov iz Kataloga za upravljanje starejših zaposlenih z vidika možnosti, ki jih dopušča sedanja zakonodaja. Dr. Klemen Širok je govoril o promociji, odnosu, zaznavah in starejših zaposlenih ter o ukrepih za krepitev pozitivne miselnosti ter o načinih, kako prepoznati in uporabiti skrite potenciale starejših zaposlenih. Kako poskrbeti za zdravje, delovno okolje in starejše zaposlene na delovnem mestu so dajale nasvete dr. Eva Strgar in Tanja Udrih Lazar. Dr. Vlado Dimovski je udeležence seznanil z dejavniki, zaradi katerih je upravljanje s starejšimi zaposlenimi v podjetjih potrebno in koristno ter o konkretnih ukrepih ter značilnostih uspešnih strategij upravljanja starejših zaposlenih. Mag. Edita Krajnovič in mag. Vesna Sodnik sta udeležence navdušili z navdihujočimi dobrimi praksami na področju starejših zaposlenih. Za konec je o spremembah spregovorila Nina Kocbek. Udeležence je seznanila s pomenom sprememb ter različnim odnosom starejših zaposlenih do njih, pokazala možne pasti in ovire pri vpeljevanju sprememb ter naučila kako načrtovati, vpeljati in interno komunicirati o spremembah s starejšimi zaposlenimi.

Zahvaljujemo se predavateljem in čestitamo vsem udeležencem, ki so se udeležili cikla delavnic Zavzeti ASI in tako postali glasniki razvoja starejših zaposlenih.

Če ste tokratni cikel delavnic zamudili ali se ga niste mogli udeležiti, vas vabimo, da se nam pridružite na spomladanskem ciklu delavnic ZAVZETI ASI 2022. Prijave predvidoma odpremo v začetku prihodnjega leta. Spremljajte spletno stran za več informacij o delavnicah.

Delavnice sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani