Employed / Employers / Events / 03 May 2021

2. junij 2021 - Onboarding ali organizacijska socializacija

Vabimo vas na 4 spletno srečanje KompetentKAFE na temo onboardinga ali organizacijske socializacije. Srečanje bo potekalo kot moderirano skupinsko delo, kjer bo poudarek na priložnostih podeliti vaše dobre prakse skupaj z udeleženci drugih organizacij, izpostaviti izzive, s katerimi se še soočate ter skupaj z drugimi udeleženci iskati kreativne rešitve.

Onboarding je angleški izraz in označuje načrtovan proces integracije novozaposlenega ali premeščenega delavca v delovno okolje. Pri tem z delovnim okoljem mislimo tako na delovno mesto, kot tudi na organizacijo znotraj katere se je posameznik zaposlil. Pri tem je pomembno, da se zaposleni čuti kot del organizacije, kot tudi, da organizacija sprejme zaposlenega za svojega člana. Integracija posameznika poteka tako preko socialnih aktivnosti, kot tudi preko informiranja o organizaciji in delovnem mestu. Z aktivnostmi za dosego tega cilja organizacija ustvarja zavzetega, motiviranega, v organizacijo vpetega in integriranega posameznika, kar povrne in poveča denarni vložek organizacije ter pripomore k njeni uspešnosti.

Vsebina in potek srečanja:

  • vodenje debate na temo onboardinga,
  • prednosti in izzivi pri onboardingu v luči dela od doma,
  • primeri dobre prakse,
  • deljenje lastnih primerov,
  • skupno iskanje rešitev na temo onboardinga.

Pridružite se nam na tretjem srečanju KompetentKAFE, ki bo potekalo 26. 5. 2021 od 9. do 12. ure.

Srečanje bo moderirala Tina Kastelic, gostja srečanja, ki bo predstavila dobro prakso na tem področju, pa bo Alenka Arlič, direktorica HR v podjetju Telemach.

Če tudi vi verjamete, da skupaj zmoremo več kot sami in si želite izmenjati izkušnje in dobre prakse na to temo ter v moderiranih pogovorih sodelovati pri iskanju kreativnih rešitev, toplo vabljeni. Vabljeni, da prispevate, kaj vam je uspelo in tudi kako ste rešili izzive, s katerimi ste se soočili. Tako bomo drug drugemu pomagali, da ne trčimo ob enake izzive in da jih hitreje rešimo, predvsem pa, da najdemo rešitve za izzive, ki so še pred nami.

Delavnica je namenjena predvsem HR strokovnjakom ter direktorjem in vodjem v podjetjih/organizacijah.

Uporaba mikrofona in kamere je za aktivno udeležbo (izmenjava mnenj) obvezna. Udeleženci, ki ne bodo imeli kamere in mikrofona, se spletnih srečanj ne bodo mogli udeležiti oz. bodo ob prijavi iz srečanja izključeni.

PRIJAVA

Tina Kastelic (moderatorka dogodka) - Ljubezen do dela z in med ljudmi jo je pripeljala do študija psihologije v Ljubljani. Tekom študija se je usmerjala v psihologijo dela in organizacije. Teoretično znanje je nadgrajevala s praktičnimi izkušnjami in dodatnimi izobraževanji. Je specializantka organizacijske transakcijske analize, opravljen ima tudi Trening trenerjev, osnovo medicinske hipnoze, NLP in psihodramo. Ima številne izkušnje s področja ocenjevanja potenciala in razvoja kadrov. V zadnjih letih se je specializirala za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Izvaja tudi poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in treninga (ang. Coachinge). Mladostna zagnanost, odprtost za spremembe, različna znanja in izkušnje jo navdihujejo pri delu z ljudmi in organizacijami. Njen moto je » Z glavo visoko v oblakih, z nogami trdno na tleh.«

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Dogodek sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani