Employed / Employers / Events / 23 Jul 2021

18. avgust 2021 - Delavnica - Perfekcionizem na delovnem mestu

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na delavnico o perfekcionizmu na delovnem mestu z mag. Ano Šušteršič.

Kdaj: 18. avgust 2021 od 10. do 14. ure

Kje: Ljubljana - Šentvid, Kmetija Ježek

O DELAVNICI

Dobro opraviti delo, opraviti ga bolje kot drugi, vedno biti korak pred drugimi, je po eni strani zahteva današnjega časa, težnje po konkurenčnosti, po drugi strani pa individualna prisila mnogih ljudi. Pričakovanja vodij in tudi posameznikov do samih sebe, so visoka. Delati moramo vedno hitreje in brez napak. Kaj je dobro opravljeno delo? Kdaj je dovolj? Kdaj govorimo o perfekcionizmu in o nezdravem odnosu do dobro opravljenega dela? Perfekcionizem je osebnostna poteza, ki nas lahko zelo ovira pri delu in odnosih ter vodi tudi do izgorelosti. V sodobnem svetu ljudje bolj in bolj stremimo k doseganju uspeha na vseh področjih življenja. Po mnenju psihologov je perfekcionizem želja po nenehnem samo izpopolnjevanju in doseganju ideala na vseh področjih. Perfekcionisti so pretirano zahtevni do sebe in si ne morejo oprostiti, če ne dosežejo vrhunskih rezultatov. Številni raziskovalci pravijo, da se perfekcionizem razvije v otroštvu. Otrok išče ljubezen in potrditev ali pa se boji zavrnitve oziroma jeze staršev in se tako trudi biti najboljši kot je mogoče. Perfekcionizem je nenehna težnja biti popoln v vsem česar se lotiš.

Na delavnici se bomo posvetili perfekcionizmu in izrazom, ki jih ima na delovnem mestu.

  • Perfekcionizem kaj je in kako nastane
  • Psihološki gonilniki
  • Perfekcionizem in anksioznost
  • Kako perfekcionizem vpliva na odnose in na timsko delo
  • Kako vpliva na učinkovitost pri delu
  • Kako vpliva na vodenje
  • Perfekcionizem in izgorelost

NAMEN DELAVNICE

Namen delavnice je razumeti perfekcionizem v delovnem okolju, ga prepoznati v njegovih številnih dimenzijah in ustrezno ravnati z ljudmi, ki imajo to osebnostno potezo.

CILJNA SKUPINA IN IZVEDBA

Program je namenjen izkušenim voditeljem in vodjem, ki želijo poglobiti svoje razumevanje in veščine vodenja primarno z ljudmi, ki jih perfekcionizem ovira pri delu in osebni učinkovitosti.

PRIJAVA NA DELAVNICO

O IZVAJALKI

mag. Ana Jana Šušteršič, univ. dipl. psih., registrirana EuroPsy psihologinja. Ustanoviteljica podjetja Talents Management Institute d.o.o., lastnica privatne psihološke prakse. Podiplomski študij managementa je zaključila na Swinburne University of Techology v Melbournu v Avstraliji in na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je specializantka transakcijske analize s področja organizacije, edukacije in psihoterapije pri mednarodno priznanih Tonyju Whitu, Nevenki Miljkovič in dr. Sari van Poelje, NLP learning Coach (certifikat INLPTA, Inštitut ILE Nemčija), certificirana svetovalka v organizacijah (Inštitut Initial, Nemčija), Cerftifikat za uporabo tehnike EMDR (dr. Roger Solomon), trenerka Umetnosti inoviranja in soustanoviteljica 12 dejavnikov inoviranja, Certificirana SDI trenerka 1. in 2. stopnje, Certificirani vodja trajnostnega razvoja in certificirana za optimizacijo procesov v organizacijah, certificirani timski coach (Intact Academy, ICF certificirani program). Mag. Ana Jana Šušteršič je v stalnem procesu usposabljanja s svojimi mentorji in supervizorji v tujini pa tudi v Sloveniji. Že 25 let dela v gospodarstvu, zadnjih 15 let na področju razvoja kadrov. Delala je na vodstvenih delovnih mestih v medijih, prodaji in marketingu. Vsa leta se je izobraževala na področju psihologije osebne rasti in razvoja.

NAPOVEDNIK OSTALIH DOGODKOV

Dogodek sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani