Študenti / Posamezniki / Novice / 20 Aug 2021

20 let Ad future – mednarodna študijska mobilnost skozi 20 zgodb: Marko Mekjavič

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad obeležuje 20- letnico delovanja Ad future, programa za spodbujanje mednarodne mobilnosti za namen izobraževanja. V tem času je bilo podeljenih več kot 15 tisoč štipendij, za katerimi se skriva ravno toliko zgodb. Tokratno, tretjo, razkriva Marko Mekjavič, prejemnik Ad futurine štipendije za študij v tujini.

Sklad s pomočjo štipendij Ad futura izboljšuje strokovno usposobljenost študentov, zagotavlja kadre za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prispeva k prenosu znanja in dobrih praks in s tem k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Študentje lahko tako v tujini pridobijo znanja in izkušnje, ki bodo povečale njihovo zaposljivost in s katerimi bodo lahko po zaključenem študiju s svojim delom pomembno prispevali h gospodarskemu in tehnološkemu razvoju Republike Slovenije.

Za vsako dodeljeno štipendijo se skriva osebna zgodba štipendistov z izkušnjo študija in življenja v tujini, študijskega obiska, tekmovanja … Marko Mekjavič na Škotskem študira računalništvo.

Prisluhnite mu v spodnjem videu.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani