Dijaki / Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 15 Oct 2021

20 let Ad future – mednarodna študijska mobilnost skozi 20 zgodb: Matic Kožuh

Ob častitljivi obletnici Ad future predstavljamo 20 zgodb. Tedensko jih odstirajo sedanji in nekdanji Ad futurini štipendisti. V 20 letih je bilo podeljenih več kot 15 tisoč štipendij, za katerimi se skriva ravno toliko zgodb. Navdihnila nas je tudi izkušnja izjemnega Matica Kožuha.

Največ štipendij se posameznim upravičencem dodeli za študij v tujini in za študijske obiske dijakov in študentov v tujini. Razpisa za štipendije za individualno mobilnost študentov v tujini v okviru programa Erasmus+ in za tekmovanja iz znanja ali raziskovanja v tujini pa sta namenjena izobraževalnim ustanovam in posledično posameznim upravičenim štipendistom.

Štipendije Ad futura so namenjene izboljševanju strokovne usposobljenost študentov, zagotavljanju kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks in s tem k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Sklad štipendije Ad futura podeljuje za:

  • izobraževanje Slovencev v tujini,
  • izobraževanje tujcev v Sloveniji,
  • študijske obiske v tujini,
  • tekmovanja iz znanja ali raziskovanja v tujini,
  • sofinanciranje znanstveno-raziskovalne mobilnosti.

Matic Kožuh se trenutno mudi na Irskem in je nekdanji prejemnik Ad futurine štipendije za študij v tujini, ki mu je omogočila, da je podiplomski študij opravil v Londonu. Svojo izkušnjo mednarodne mobilnosti je delil v spodnjem videu.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani