Dijaki / Študenti / Posamezniki / Novice / 15 Jul 2021

Predstavniki sklada so se udeležili srečanja »Pogovorimo se o Evropi«

Urad predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v sodelovanju z Društvom v tujini izobraženih Slovencev VTIS v sredo, 14. julija 2021, organiziral razpravo o skupni evropski prihodnosti, ki je potekala v nizu dogodkov »Pogovorimo se o Evropi«. Okrogla miza z naslovom »Prihodnost Slovenije skozi oči mladih v tujini in doma« je skozi oči štirih v tujini izobraženih Slovencev odstirala primere dobrih praks in izkušnje iz tujine in domovine ter vizijo o prihodnosti Slovenije in njenih potencialih.

Z znanji, pogledi, idejami, izkušnjami in primeri dobrih praks iz tujine je moč pomembno prispevati k razvoju Slovenije. To so gostje okrogle mize nakazali tudi v argumentirani razpravi o tem, kako lahko Slovenija izkoristi svoje potenciale in konkurira v evropskem prostoru kot vodilna država na področju trajnostnega razvoja in digitalizacije. Tovrstni dogodki odpirajo vrata novim priložnostim, idejam, izmenjavi izkušenj in napredku. Društvo VTIS je vodilna skupnost za kroženje znanja med svetom in Slovenijo. Slovenijo vpenja v internacionalno mrežo strokovnjakov in sočasno povezuje člane društva s priložnostmi v Sloveniji.

Sklad z društvom VTIS sodeluje kot projektni partner pri zasledovanju skupnega cilja – spodbujanje izobraževanja v tujini. V okviru programa Ad futura sklad dodeljuje štipendije za mednarodno mobilnost za izobraževanje v tujini, študijske obiske, tekmovanja v tujini in za izobraževanje Slovencev v zamejstvu in po svetu ter tujcev v Sloveniji. Te so namenjene izboljšanju strokovne usposobljenosti, zagotovitvi kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Ad futura letos obeležuje 20. obletnico delovanja, več o programu in štipendijah pa lahko preberete tukaj.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani