Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 15 Oct 2020

22. 10. 2020 - Karierni sejem Mojedelo.com in konferenca MojeHRDelo

Sklad bo v sklopu projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI sodeloval na Kariernem sejmu Mojedelo.com in Konferenci MojeHRDelo, ki bosta potekala 22. oktobra 2020 preko spleta. Vabljeni!

Sklad bo na kariernem sejmu sodeloval z webinarjem Kako tržimo svoje izkušnje in zrelost, ki bo potekal bo med 10. in 10.50 uro.

V okviru webinarja bodo podjetja, ki sodelujejo pri aktivnostih projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile, predstavila praktične ukrepe, ki jih izvajajo za starejše zaposlene. Z vami bodo podelila izzive, s katerimi se srečujejo na področju zaposlovanja, vključevanja in motiviranja starejših zaposlenih. Zaupala vam bodo tudi, katera znanja, veščine in kompetence iščejo pri svojih bodočih zaposlenih ter kaj lahko iskalci zaposlitve sami naredijo, da bodo bolj konkurenčni na trgu dela. Izvedeli boste tudi, kako svoje skrite adute uporabiti v svoj prid.

Webinar bo moderirala ga. Petra Ilar, gostiji pa bosta ga. Ana Furlani iz podjetja Mlinotest in ga. Anisa Faganelj iz AMZS.

PRIJAVA NA WEBINAR


Ste seznanjeni z vsemi določili psihološke pogodbe, ki ste jo sklenili? To je vaše dojemanje napisanih in nenapisanih obveznosti med vami in vašim delodajalcem. Koncept, ki je za nekatere povsem nov, boste lahko podrobneje spoznali na predavanju dr. Vojka Kavčiča z naslovom: »Ste seznanjeni z vsemi določili?« Psihološka pogodba in vaši zaposleni. Predavanje bo od 10.40 - 11.40 ure. Predavanje bo izvedeno na konferenca MojeHRDelo z naslovom: Uspeh prihaja od znotraj – zato že danes krepite zavzetost zaposlenih, ki bo potekala V sklopu Kariernega sejma MojeDelo.com.

Psihološka pogodba je definirana kot dojemanje zaposlenih o medsebojnih pisnih in nenapisanih obveznostih med njimi in njihovimi organizacijami. Z drugimi besedami, psihološka pogodba je miselni model o tem, kaj zaposleni misli, da bi morala organizacija storiti za zanj, in kaj naj bi zaposleni storil v zameno. Te medsebojne obveznosti lahko izhajajo iz izkušenj pred zaposlitvijo, vendar se sporočajo tudi s postopki zaposlovanja, komunikacijo organizacije in formalnimi ter neformalnimi obljubami, ki jih vodje dajo zaposlenemu. Ključ do razumevanja psihološke pogodbe je njena subjektivnost: zaposleni oblikujejo dojemanje medsebojnih obveznosti in te zaznave vplivajo na njihovo stališče in vedenje v delovnem procesu. Vendar psihološka pogodba ni statična, temveč se spreminja. Zato si bomo pobliže pogledali, kako se psihološke pogodbe oblikujejo in preoblikujejo pri starejših zaposlenih. Vabljeni!


PRIJAVA NA KONFERENCO


Projekt ASI sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani