Zaposleni / Delodajalci / Novice / 05 Jun 2019

Kako se soočiti s stresom?

Delavnici »Komunikacija, psihofizično zdravje in načini obvladovanja stresa« in »Obvladovanje stresa na delovnem mestu« sta udeležencem podali nove rešitve, kako se soočiti s stresom in obvladati pritiske v njihovem življenju. Delavnici sta konec maja potekali v okviru aktivnosti Kompetentna Slovenija programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov v Celju in Ljubljani.

V sodelovanju z Regionalno Gospodarsko zbornico Celje je ekipa KOC 2.0 v Celju 23. 5. 2019 organizirala enodnevno delavnico »Komunikacija, psihofizično zdravje in načini obvladovanja stresa« v izvedbi priznane zdravnice ter predavateljice Sanele Banović, dr. med. Predavateljica Sanela Banović, dr. med., je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu in je od leta 2011 zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo.

Udeleženci so na enodnevni delavnici podrobneje spoznali področje stresa, psihologije, psihosomatike in dobre komunikacije v profesionalnem in zasebnem življenju. Vsak udeleženec delavnice je slišal teoretične in praktične nasvete glede spopadanja in obvladovanja stresa v vsakdanjem življenju.

30. maja 2019 pa je na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu Republike Slovenije potekala delavnica z naslovom »Obvladovanje stresa na delovnem mestu«, v izvedbi predavateljice Nine Smole in predavatelja Gašperja Grošlja.

Nina Smole je certificirana SDI trenerka, ki pogosto sodeluje s predavateljico Anjo Križnik Tomažin in uspešno izvaja tudi delavnice učinkovitega upravljanja časa, obvladovanja stresa ter poslovnega bontona. Medtem ko je Gašper Grošelj že 15 let trener zdravega življenjskega sloga in telesne pripravljenosti.


Skupaj sta izvedla delavnico, ki je pokrila tako področje psihičnega zdravja, kot tudi področje zdrave prehrane in telesnih aktivnosti, ki nam lahko izboljšajo počutje in zdravje. Udeleženci so spoznali kaj pomeni stres oz. stresni odzivi, kako jih dojemajo, kako na njih vplivajo ter kako se z njimi že spopadajo. Praktično so izvedli vaje za premagovanje in obvladovanje stresa, ki posamezniku pomagajo izboljšati koncentracijo, samozavest in samopodobo ter preiti iz stanja stresa v stanje sproščenosti in novega zagona za opravljanje dela.

Udeleženci so obe delavnici sprejeli zelo dobro, jih dobro ocenili in podali dobre predloge, ki bodo upoštevani pri organizaciji in izbiri predavateljev prihodnjih podobnih delavnic.

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih.

Program Kompetenčni centri za razvoj kadrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani