Zaposleni / Delodajalci / Novice / 24 May 2019

Kmalu bo objavljen nov razpis za sofinanciranje Kompetenčnih centrov za razvoj kadrov

Nadaljujemo z uspešno zgodbo kompetenčni centrov za razvoj kadrov, kjer smo od leta 2010 do danes na štirih razpisih vložili 13 milijonov eurov za vzpostavitev 36 uspešnih kompetenčnih centrov za razvoj kadrov. Vključenih je bilo 605 podjetij, s skoraj 82 tisoč vključitvami v različna usposabljanja. Kmalu bo objavljen nov razpis, kjer bodo ponovno na voljo sredstva za usposabljanje zaposlenih v podjetjih.

Kompetenčni centri so pomembni, ker slovenska podjetja povezujejo v partnerstva za strateški razvoj kadrov in predstavljajo pomembno investicijo oz. spodbudo delodajalcem, da se razvoja zaposlenih poslužijo kot strateškega orodja za doseganje boljših poslovnih rezultatov v svetovnem gospodarstvu. V kompetenčne centre se podjetja povezujejo znotraj področij Strategije pametne specializacije (S4).

Partnerstva, ki so nastala znotraj kompetenčnih centrov, so prispevala k prepoznavanju potreb po razvoju ključnih kompetenc znotraj slovenskih podjetij. Partnerstva so zajemala zelo širok spekter dejavnosti, od prehrambene industrije, gradbeništva, krožnega gospodarstva, turizma, orodjarstva, logistike, kemije, elektro industrije, računalništva, tovarn prihodnosti, komunale itd. Nabor ključnih kompetenc pa predstavlja tudi dragoceno izhodišče pri določanju potreb in usmeritev razvoja sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Podjetja vabimo, da se začnejo povezovati in usklajevati, da bodo pripravljena na objavo Javnega razpisa za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov v obdobju 2019-2022, ki bo predvidoma objavljen kmalu.

V juniju bosta organizirani dve informativni delavnici, na katerih boste izvedeli več informacij glede prihajajočega razpisa.

Vse novosti glede razpisa bomo objavili na naši spletni strani, zato nas redno spremljajte.

Program sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani