Zaposleni / Delodajalci / Novice / 25 Aug 2021

Do novih znanj z delavnicami Kompetentne Slovenije

Po kratkem poletnem premoru smo v sklopu Kompetentne Slovenije pretekli teden izvedli dve odlični delavnici na temo perfekcionizma in zdravja na delovnem mestu v Ljubljani. Udeleženci so spoznali različne tehnike in praktične primere, ki jih bodo lahko prenesli v lastno delovno okolje.

Delavnica Perfekcionizem na delovnem mestu

18. avgusta 2021 smo gostili mag. Ano Jano Šušteršič, ki je na delavnici Perfekcionizem na delovnem mestu predstavila udeležencem, kaj perfekcionizem je in kako nastane, psihološke gonilnike perfekcionizma in anksioznost ter povezano izgorelost, kako perfekcionizem vpliva na odnose in na timsko delo ter kako vpliva na učinkovitost pri delu in vodenje. Udeleženci so na delavnici aktivno sodelovali pri veliko praktičnih aktivnostih, da bodo lažje prenesli naučeno v lastno delovno okolje. Prav tako so pohvalili toplino in strokovnost predavateljice, ki je ustvarila pozitivno vzdušje v skupini za dobro razumevanje tematike in medsebojno sodelovanje.

Delavnica Zdravje na delovnem mestu

Naslednji dan, 19. avgusta 2021, pa je potekala delavnica Zdravje na delovnem mestu, ki jo je izvedla Jasna Štamcar. Udeležence je seznanila, da ima človeško telo dve starosti - kronološko in biološko. Kronološki starosti ne moremo ubežati - stari smo toliko, kot je zapisano v rojstnem listu. Močno pa lahko vplivamo na biološko staranje lastnega telesa. S skrbjo in nego zanj staranje upočasnimo.

Na delavnici je bilo izpostavljeno, da naše telo za brezhibno delovanje in soočanje s spremembami ter preizkušnjami, ki so naraven proces vsakega življenja, potrebuje pozornost in skrb na vsaj petih področjih, ta so: um, prehrana, dihanje, gibanje, spanje. Na delavnici so bile predstavljene tudi različne tehnike, ki prinašajo koristi tako zaposlenemu kot tudi delodajalcu. Pozitivni učinki rednega izvajanja predstavljenih tehnik za delodajalca je povečana produktivnost, boljša osredotočenost, zmanjšanje absentizma, lažje soočanje s spremembami, čuječnost ter nenazadnje zadovoljen človek na delovnem mestu. Vsi obiskovalci delavnice so bili navdušeni nad izvajalko, saj je s svojim nastopom znala povezati skupino, v njej vzpostaviti zaupanje, na interaktiven način podajati znanje, strokovno odgovoriti na vprašanja in prikazati temo na dejanskih primerih. Vse to je ob sproščenem ambientu in odlični pogostitvi na udeležencih pustilo sled, da bodo pridobljeno znanje uporabili tudi pri svojem delu in v osebnem življenju.

31. avgusta 2021 vas vabimo na še eno odlično delavnico S spodbujanjem inovativnosti skozi ciljno vodenje do večje dodane vrednosti z Vesno Križ Purič.

Več informacij in prijava

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani