Dijaki / Študenti / Novice / 02 Feb 2024

Mladi, preverite sveže razpisane kadrovske štipendije

Že veste, kam se boste vpisali? Če še ne veste, preverite v skladovi aplikaciji Izmenjevalnica, katere kadre bodo delodajalci potrebovali. Objavili so več kot 400 kadrovskih štipendij za prihajajoče šolsko/študijsko leto 2024/2025. Morda se boste na podlagi teh podatkov lažje odločili glede nadaljnjega izobraževanja.

Sklad vsako leto pozove delodajalce, da oddajo potrebe po kadrovskih štipendistih za prihajajoče šolsko/študijsko leto v aplikacijo Izmenjevalnica. Glede na oddane podatke bo največ potreb delodajalcev v prihodnje po elektrikarjih, elektrotehnikih, mehatronikih, metalurgih in strojnikih. Seveda pa so razpisani tudi drugi profili – preverite tukaj.

Če v Izmenjevalnici ne najdete svojega izobraževalnega profila, to pomeni, da do danes ni noben delodajalec sporočil potrebe po vašem profilu. Predlagamo vam, da Izmenjevalnico redno preverjate, saj se podatki dnevno posodabljajo s potrebami, ki jih pošiljajo delodajalci na sklad.

Namen kadrovskih štipendij je povezovanje mladih in delodajalcev, kajti podjetja si lahko z dolgoročnim kadrovskim načrtovanjem zagotovijo razvoj ustreznih kadrov in na ta način spodbudijo razvoj podjetij. Prednost kadrovskih štipendij je v tem, da zagotavljajo takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani