Študenti / Novice / 24 Nov 2023

Štipendija za podiplomski študij na UCLA v Kaliforniji za vpis 2024/2025

Iz Kerže-Cheyovich sklada je slovenskemu študentu na voljo ena štipendija za podiplomski študij na univerzi UCLA v Kaliforniji, ZDA, in sicer za področje transportnih pojavov v kompleksnih sistemih. Rok prijave za študijsko leto 2024/2025 je 30. november 2023.

Štipendija je namenjena predvsem za doktorski študij, možno pa jo je pridobiti že za magistrski študij z namenom doktorata, in sicer na področju transportnih pojavov v kompleksnih sistemih, kamor sodijo naslednje discipline s področij strojništva, jedrske tehnike, kemijskega inženiringa ter fizike:

  • Prenos toplote
  • Prenos snovi
  • Mehanika tekočin

Študij bi potekal pod mentorstvom prof. Laurenta Pilona (https://www.researchgate.net/profile/Laurent-Pilon, e-mail: pilon@seas.ucla.edu) na oddelku "Mechanical and Aerospace Engineering Department" (http://www.mae.ucla.edu).

Razpisana je ena štipendija, ki bo podeljena najuspešnejšemu kandidatu po izboru strokovne komisije.

Vloga za vpis mora biti vložena pri UCLA najkasneje 30. novembra 2023. Informacije in obrazci za prijavo ter zahtevana dokumentacija so na voljo na spletni strani UCLA (povezave so navedene spodaj).

V kolikor se boste na UCLA prijavili, prosimo, da to s kratkim e-mailom sporočite tudi na naslov slovenskega veleposlaništva v Washingtonu: sloembassy.washington@gov.si, saj vas bo le tako lahko podprlo pri vodstvu univerze glede financiranja študija. Predlagamo, da pred prijavo kontaktirate tudi prof. Pilona.

Za morebitna dodatna vprašanja lahko pišete tudi na nuska.zakrajsek@gov.si ali sloembassy.washington@gov.si


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani