Dijaki / Študenti / Novice / 12 Oct 2023

Koroški karierni sejem privabil številne mlade

9. in 10. oktobra 2023 je na Koroškem potekal karierni sejem, ki je privabil več kot 1100 osnovnošolcev in dijakov srednjih šol iz celotne Koroške.

Na sejmu je predstavnik sklada predstavljal štipendije, ki jih podeljujemo na skladu. Največ zanimanja je bilo s strani devetošolcev glede Zoisove štipendije in štipendije za deficitarne poklice. Srednješolce (predvsem gimnazijce) so bolj zanimale štipendije za študij v tujini, tisti, ki pa že imajo Zoisovo štipendijo, pa so spraševali o pogojih za nadaljevanje prejemanja na fakulteti.

Avtor fotografij: Taja Oderlap, Klub koroških študentov

Na sejmu so se predstavila tudi številna podjetja s Koroške - SIJ Metal Ravne, Nieros Metal, Monter, Ino Duler, Tovarna baterij TAB Mežica ter tudi predstavniki različnih organizacij, med njimi gasilci, Slovenska vojska, Policija, Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec, Zavod za zaposlovanje RS in drugi. Vsi so predstavljali svoje panoge in ponujali informacije o možnostih zaposlitve.

Karierni sejem je odprl vrata številnim mladim, ki so si želeli pridobiti dragocene informacije o svojih kariernih možnostih in izobraževanju.

Sejem sta pripravila Koroška gospodarska zbornica in Klub koroških študentov.

Predstavnik sklada na kariernem sejmu

Predstavnik sklada na kariernem sejmu

Avtor fotografij: Taja Oderlap, Klub koroških študentov

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani