Delodajalci / Novice / 13 Jul 2022

Vabilo kadrovnikom in vodstvenim delavcem k izpolnjevanju ankete

Sklad je član Nacionalne strokovne skupine za vseživljenjsko orientacijo (NSS VKO), ki se ukvarja s področjem sistemske ureditve vseživljenjske karierne orientacije (VKO) v Sloveniji, razvojem stroke in kadrov, zagotavljanjem kakovosti, povezovanjem in sodelovanjem z različnimi partnerji na državni in mednarodni ravni, diseminacijo rezultatov projektov, gradiv, priporočil in drugih aktivnosti na področju VKO

V NSS VKO se srečujejo predstavniki politike in stroke, ki se ukvarjajo z vseživljenjsko karierno orientacijo, člane pa imenuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Vabljeni, da si več o NSS VKO preberete na Strokovna skupina - VKO-točka (vkotocka.si).

V Nacionalni strokovni skupini za vseživljenjsko karierno orientacijo smo pripravili Anketo o izobraževanjih in usposabljanjih s področja vseživljenjske karierne orientacije, s katero želimo zbrati podatke, katerih usposabljanj ste se morebiti kot kadrovniki, vodstveni delavci v vlogi svetovalca za vseživljenjsko karierno orientacijo udeležili v zadnjih 5 letih. Podatki bodo v pomoč pri načrtovanju in pripravi novih, brezplačnih programov izobraževanja in usposabljanja. V dokumentu Dopis svetovalci Ema Perme, predsednica Nacionalne strokovne skupine za vseživljenjsko karierno orientacijo, opiše delo Nacionalne strokovne skupine za VKO in podrobnejši namen ankete.

V izogib nejasnosti, naj pred izpolnjevanjem ankete pojasnimo, da je eden od vidikov (vseživljenjske) karierne orientacije tudi promoviranje, spodbujanje in aktivno vključevanje zaposlenih v vseživljenjsko učenje, ki ga izvajate v vašem podjetju oziroma organizaciji. Zato vas prosimo, da pri izpolnjevanju ankete, na vidik karierne orientacije gledate širše in smiselno odgovorite na vprašanja. Vabljeni tudi k branju članka Karierna orientacija za starejše - VKO-točka (vkotocka.si), ki je dostopen na spletni strani VKO točke.

Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo 10 - 15 minut vašega časa. Do ankete dostopate na povezavi: https://www.1ka.si/a/69aa5abe.

Rok za izpolnitev ankete je 31. avgust 2022.
Zahvaljujemo se vam za vaš čas in strokovni razmislek ter prispevek.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani