Dijaki / Študenti / Posamezniki / Novice / 13 Aug 2021

20 let Ad future – mednarodna študijska mobilnost skozi 20 zgodb: Asja Punčuh

Sklad s pomočjo štipendij Ad futura izboljšuje strokovno usposobljenost študentov, zagotavlja kadre za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prispeva k prenosu znanja in dobrih praks in s tem k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Na ta način spodbuja podjetne, inovativne in samoiniciativne študente, da v tujini pridobijo znanja in izkušnje, ki bodo povečale njihovo zaposljivost in s katerimi bodo lahko po zaključenem študiju s svojim delom pomembno prispevali h gospodarskemu in tehnološkemu razvoju Republike Slovenije.

Za vsako dodeljeno štipendijo se skriva osebna zgodba štipendistov z izkušnjo študija in življenja v tujini, študijskega obiska, tekmovanja … Ob tem nikakor ne gre prezreti izjemnih uspehov, ki jih niza marsikdo od njih.

Skozi prvo zgodbo smo vam predstavili Alena Punčuha. V tej pa vam predstavljamo Asjo Punčuh.

Asja je njegova sestra dvojčica, ki je prav tako po zaključku osnovnošolskega izobraževanja v Sloveniji šolanje nadaljevala v tujini. Namesto v štirih, sta dvojčka v le dveh letih končala mednarodno gimnazijo na Malti. Pri komaj 17-ih letih sta postala študenta biokemije na Kings College v Londonu.

Sodita med najboljše študente generacije. Asja Punčuh pa še posebej izstopa s svojim izjemnim uspehom. Kakšnim, boste izvedeli v spodnjem videu:


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani