Dijaki / Študenti / Novice / 11 Oct 2023

Izjemno zanimanje mladih za študij v ZDA

V torek, 10. 10. 2023, smo po štirih letih premora ponovno izvedli Sejem ameriških šol in univerz v Ljubljani. Več kot 160 mladih je poiskalo informacije iz prve roke od ameriških predstavnikov šol.

Uvodoma je udeležence sejma nagovoril Jeremy Jewett, namestnik vodje oddelka za odnose z javnostmi ameriškega veleposlaništva v Sloveniji, ki je je bil navdušen nad interesom mladim za študij v ZDA.

Na sejmu se je predstavilo 10 ameriških šol in univerz, ki so mladim podali informacije o sprejemnih postopkih, kako potekata življenje in študij v ZDA, kakšna finančna pomoč je na voljo, kakšne so možnosti za študente športnike in še mnogo več.

Obiskovalci sejma

Tudi sodelavke sklada so mladim dajale informacije o možnostih štipendiranja študija in mobilnosti v tujini. Z nami je bila tudi Kaja Škerlj iz Društva VTIS, ki je z udeleženci delila svojo študijsko izkušnjo v ZDA.

Mladi z izkušnjo študija v tujini pridobijo številne koristi in veščine, ki pozitivno vplivajo na njihovo prihodnost. Izkušnja študija v tujini jim omogoča razširitev obzorij, spodbuja razumevanje in spoštovanje različnih kultur, neodvisnost, samostojnost, prilagodljivost in reševanje problemov. Opremljeni s temi lastnostmi velikokrat vnesejo pozitivne spremembe v domače okolje, hkrati pa jim ta izkušnja pomaga pri nadaljnjem kariernem razvoju. Delodajalci pogosto cenijo tovrstne izkušnje študija v tujini, saj kažejo na kandidatovo odprtost za nove izzive, mednarodno usmerjenost in sposobnost prilagajanja različnim okoljem.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani