Posamezniki / Novice / 27 Mar 2024

Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo bo objavljen v sredini aprila 2024

26. 3. 2024 je bila v Državnem zboru sprejeta ena izmed ključnih pravnih podlag za objavo javnega poziva za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letih 2024 in 2025. V prvem javnem pozivu so upravičenci do izposoje opreme prejemniki otroškega dodatka, uvrščeni v prvi dohodkovni razred, ki imajo hkrati vsaj enega otroka vključenega v osnovnošolsko izobraževanje. Javni poziv bo predvidoma objavljen v sredini aprila 2024.

Državni zbor je 26. 3. 2024 potrdil Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B). Glavna novost se nanaša predvsem na ožjo opredelitev skupine upravičencev, ki bodo v prvem javnem razpisu prejeli v izposojo računalniško opremo.

To so upravičenci do otroškega dodatka uvrščeni v prvi dohodkovni razred, ki imajo vsaj enega otroka vključenega v osnovnošolsko izobraževanje.

Na voljo za izposojo bo 10.000 računalnikov, ki jih je kupilo Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Sklad bo javni poziv objavil predvidoma v sredini aprila 2024. Takrat bo objavljena tudi vloga, s katero bodo zainteresirani upravičenci lahko kandidirali na javnem pozivu. Natančnejše informacije bomo objavili naknadno.

Spremljajte nas

Da boste na tekočem glede javnega poziva spremljaje:

Informacijo o objavi javnega poziva bomo delili po vseh naših kanalih.

Kontakt:

MIRO@sklad-kadri.si

01 43 41 081

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani