Študenti / Novice / 09 Oct 2018

Štipendije Kerže skladov za študij Slovencev v Kaliforniji

Vsako leto so na voljo štipendije za študij v Kaliforniji iz Kerže skladov in sicer za študij glasbe na Thornton School of Music in za študij transfernih pojavov v kompleksnih sistemih na UCLA.

Kerže sklade je ustanovila zavedna, filantropijska družina slovenskih korenin.

Dva sklada sta na voljo za študij na področju glasbe na Thornton School of Music (University of Southern California):

  • "Frank Kerze Jr. and Florence Kerze Dunphy Scholarship Fund", ustanovljen 1998, je namenjen dodiplomskemu ali podiplomskemu študiju klasične glasbe,
  • "Therese Kerze Cheyovich Endowment Fund for the Study of Music", ustanovljen leta 2001, pa je namenjen dodiplomskemu ali podiplomskemu študiju čela.

Film s predstavitvami petih slovenskih študentov, ki so v študijskem letu 2017/18 s pomočjo teh skladov študirali na Thornton School of Music, je na ogled na spletu.

Tretji sklad pa je na voljo za podiplomski študij na UCLA (University of California - Los Angeles) na področju transfernih pojavov v kompleksnih sistemih, kamor sodijo naslednje discipline s področja strojništva, jedrske tehnike, kemijskega inženiringa ter fizike: prenos toplote, prenos snovi ter mehanika tekočin. Štipendija je namenjena predvsem za doktorski študij, možno pa jo je pridobiti že za magistrski študij z namenom doktorata.

Za dodatne informacije, prijavne postopke in druge informacije se lahko obrnete na naš EducationUSA center.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani