Novice / 17 Apr 2018

Na letošnjem Slovenskem kadrovskem kongresu tudi o upravljanju starejših zaposlenih in možnostih pridobitve sredstev za razvoj zaposlenih

V Portorožu je 16. in 17. aprila 2018 potekal osrednji slovenski kadrovski dogodek z naslovom "Privabljanje, razvoj in ohranjanje kadrov prihodnosti", ki se ga je udeležilo več kot 250 HR strokovnjakov. Med izzive prihodnosti sodita tudi upravljanje starejših zaposlenih in vseživljenjsko učenje oziroma razvoj zaposlenih.

V prvem prispevku je direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar izpostavila aktualno temo staranja delovne sile in predstavila Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih v podjetjih. Zaradi demografskih trendov bo v Sloveniji že čez pet let vsak četrti zaposleni starejši od 55 let. Pomemben odgovor na izzive tako predstavlja upravljanje s starejšimi zaposlenimi. Sklad izvaja projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), ki je namenjen opolnomočenju delodajalcev za upravljanje s tarejšimi zaposlenimi, spodbujanju krepitve kompetenc in delovne aktivnosti starejših zaposlenih, kar bo prispevalo k izboljšanju njihovega položaja na trgu dela. V okviru tega je nastal Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, ki je namenjen nosilcem kadrovskega razvoja za lažje uvajanje načrtnega upravljanja (starejših) zaposlenih in doseganje zavzetosti za spremembe in zastavljene cilje.

V drugem prispevku pa je predstavila programe sklada s področja razvoja kadrov, ki omogočajo pridobitev sredstev za vlaganje v človeške vire. Na zdajšnje in prihodnje izzive, ki jih prinašajo spremenjene razmere v družbi in na trgu dela, bomo namreč lahko odgovorili z razvojem upravljanja zaposlenih, torej razvojem kadrovskih področij v podjetjih, in s pridobivanjem dodatnih kompetenc zaposlenih.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani