Študenti / Posamezniki / Novice / 11 Aug 2023

PRVI VTIS 2023

Društvo VTIS je v sodelovanju s skladom pripravilo dogodek za bodoče študente, ki se odpravljajo na študij v tujino. Na dogodku se je zbralo okrog 50 udeležencev, ki so želeli iz prve roke izvedeti več o študiju v tujini ter se povezati med seboj.

Najprej je Društvo VTIS predstavilo svojo organizacijo ter delovanje. Izvedeli smo, kaj je njihovo poslanstvo in na kakšen način se medsebojno povezujejo in pomagajo svojim članom, ki študirajo ali so študirali v tujini.

V nadaljevanju je predstavnica sklada povedala več o štipendijskih programih, ki so jim na voljo. Udeleženci so tako dobili vpogled v različne možnosti financiranja svojega študija v tujini.

Osrednji del dogodka pa je bila dinamična okrogla miza, na kateri so člani Društva VTIS delili osebne izkušnje študija v tujini. Z navdušenjem so razkrivali svoje pristope k premagovanju izzivov in delili dragocene nasvete, kako se uspešno spoprijeti z novim okoljem in kulturo.

Tovrstne informacije so neprecenljive za bodoče študente, saj jim omogočajo vpogled v realnost študentskega življenja iz prve roke.

Na koncu se je predstavilo tudi ugledno podjetje Better, ki je partner društva VTIS. Predstavnik podjetja je predstavil, kako skrbijo za svoje zaposlene in jim pomagajo oblikovati uspešno kariero.

Po uradnem delu dogodka so se udeleženci lahko še neformalno povezali med seboj na sproščenem druženju. Izmenjevali so si izkušnje, poklepetali s člani društva o njihovih študijskih izkušnjah v državah, kamor odhajajo, ter pridobili dragocene informacije za svojo prihodnjo pot.

Dogodek PRVI VTIS 2023 je bil neprecenljiv za vse bodoče študente v tujini, saj jim je omogočil, da se medsebojno spoznajo, pridobijo dragocene nasvete in se tako bolje pripravijo na svojo edinstveno študijsko izkušnjo v tujini.

Več o Društvu VTIS najdete tukaj.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani