Študenti / Novice / 26 Sep 2023

Štipendije skladov Kerže za študij glasbe v ZDA

Akademija za glasbo Thornton (Thornton School of Music) na Univerzi Južna Kalifornija (University of Southern California - USC) v Los Angelesu nudi možnost štipendij za slovenske študente.

Sredstva za štipendije (načeloma šolnina in stroški bivanja) so na voljo iz dveh skladov in sicer:

  • Therese Kerze Cheyovich Endowment Fund ter
  • The Frank Kerze and Florence Kerze - Dunphy Scholarship Fund for the Study of Music.

Sklad Therese Kerze Cheyovich Endowment Fund je namenjen v prvi vrsti dodiplomskim in podiplomskim slovenskim študentom klasične glasbe (stopenj BA, MA, ter doktorskim študentom in študentom specializacije – t.i. certificate) in sicer primarno študentom čela, kot glavnega inštrumenta.

Sklad Frank Kerze and Florence Kerze - Dunphy Scholarship Fund for the Study of Music je primarno namenjen slovenskim podiplomskim študentom glasbenih predmetov (magistrskim študentom, doktorskim študentom in študentom specialističnega študija – t.i. certificate).

Oba sklada sta bila ustanovljena na željo slovenske izseljenske družine Kerže v ZDA. Člani družine so del sredstev iz svoje zapuščine namenili slovenskim študentom za glasbeno izobraževanje na Univerzi Južna Kalifornija.

Kandidati, ki želijo pričeti s študijem na Akademiji za glasbo Thornton, USC v študijskem letu 2024 / 2025 morajo prijavo oddati praviloma do 1. decembra 2023 (točen datum potrebno preveriti ob želeni smeri).

Seznam študijev, pogoji in obrazec za prijavo najdete tukaj. Za študente, ki prihajajo izven ZDA, morajo izpolnjevati še naslednje pogoje, ki jih najdete tukaj. Strošek prijave znaša 85 USD za dodiplomske ter 90 USD za podiplomske. Dodati je potrebno še 20 USD za posnetek.

Priložnost je izkoristilo že kar nekaj slovenskih študentov različnih glasbenih smeri, prisluhnite nekaterim izmed njih, ki so svojo izkušnjo delili v spodnjem videu.

Prijavljeni, ki bodo v vlogi navedli, da prihajajo iz Slovenije, bodo avtomatično obravnavani kot kandidati za koriščenje sredstev iz Kerže skladov.

V kolikor se boste prijavili, prosimo, da to s kratkim e-mailom sporočite tudi na naslov slovenskega veleposlaništva v Washingtonu: sloembassy.washington@gov.si, saj vas bo le tako lahko podprlo pri vodstvu univerze glede financiranja študija.

Za morebitna dodatna vprašanja lahko pišete tudi na nuska.zakrajsek@gov.si.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani