Delodajalci / Posamezniki / Novice / 15 Jun 2023

Tudi sklad pripomogel k vključevanju design managementa v podjetja

V sredo, 14. junija, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna konferenca programa Kompetenčni center za design management (KCDM) ter obeležitev 10-letnice sistematičnega vključevanja design managementa v slovenska podjetja. Po desetih letih so pozitivni učinki projekta na tržno uspešnost vključenih podjetij navdušujoči.

Vir: Kompetenčni center za design management (Facebook)

Program Kompetenčni centri za design management (KCDM) izvajamo na skladu že od leta 2013, najprej ob podpori evropskih sredstev, kasneje pa ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Takrat se je začelo sistematično uvajati design management v slovenska podjetja, kjer se danes že kažejo odlični rezultati. »Projekt je dobro zasnovan, podjetja so se aktivno vključevala. Sredstva, namenjena usposabljanju kadrov, so v KCDM dobro izkoriščena,« je na dogodku povedal Zoran Keser, skrbnik projekta KCDM na Skladu.

V desetih letih se je v usposabljanja vključilo več kot 2.000 zaposlenih iz 76 slovenskih podjetij. Kar 16 podjetij je na dogodku predstavilo svoje izkušnje sodelovanja v KCDM ter nove prakse, ki jih je le-to prineslo v procese podjetij.

Vir: Kompetenčni center za design management

Med tistimi, ki z design pristopi že od začetka projekta optimizirajo svoje procese, večajo dodano vrednost svojih izdelkov in izboljšujejo svoj tržni položaj, so številne mednarodne zgodbe o uspehu iz vse Slovenije: Adria Mobil in Adria Dom, Studio Moderna, Seascape ter Intra Lighting. Med leti 2017 in 2019, so se pridružila nova podjetja, med drugimi Elan, Kronoterm, Jub, predvsem v tretji izdaji pa še več storitvenih podjetij in javnih zavodov, med drugim Turizem Bohinj in Elea iC.

V tretji, iztekajoči se izdaji, so bile dejavnosti KCDM osredotočene na tri tematska prednostna področja, ki so se kot ključne, poleg pridobivanja osnovnih znanj za učinkovito upravljanje designa še storitveni design in trajnostni design.

Za vse, ki ste dogodek zamudili, si ga lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Več informacij najdete tudi na spletni strani programa KCDM.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani